sunnuntai 15. marraskuuta 2015

Avokado-suklaamousse

Pimeä, pimeämpi marraskuu taltutetaan suklaalla. Kuvaan sentään tallentui pieni välähdys aurinkoa pimeyden keskellä.

Kalenterin sivu kääntyi marraskuulle ja pimeys iski. Valon määrä vähenee päivä päivältä. Pimeys laskee jo niin aikaisin, ettei valoisaa aikaa ehdi kunnolla arjessa huomata. Koirien kanssa iltalenkkeilyyn tarvitaan otsalamppu vähän syrjemmässä kaupungin valoista. Marraskuu jysäytti taas mieleen sen tosiasian, että asuminen näillä leveyspiireillä on kyllä aivan pimeää hommaa, mutta ei anneta sen lannistaa! Taistelu kaamosta vastaan on alkanut. Foodiliciouksen parveketta koristaa nyt 18 metriä pitkä valosarja (ei sentään vilkkuva tai värillinen), useampi erä tuikkuja on jo poltettu ja (raaka)suklaat korkattu. Vuosi sitten intoilin raakasuklaasta ja sama suklaanhimo vaivaa edelleen. Avokado-suklaamousse lohduttaa kaamoksen keskellä ja tuo helpotusta makeannälkään. Samettisesta moussesta ei avokadoa heti tunnista! Pieni kupillinen täyteläistä avokadosuklaamoussea riittää jälkiruoaksi tai suklaan himoon.



AVOKADO-SUKLAAMOUSSE

2 avokadoa
4 rkl (raaka)kaakaojauhetta
4 rkl hunajaa
1 dl kermaista kookosmaitoa

Päälle: rouhittua tummaa suklaata


Halkaise avokadot, poista kivi. Lusikoi sisus tehosekoittimeen. Lisää joukkoon kaakaojauhe, hunaja sekä paksu kookosmaito. Aja sileäksi mousseksi. Annostele mousse jälkiruokamaljoihin tai vaikkapa kahvikuppeihin ja rouhi päälle suklaata.





© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.