perjantai 31. lokakuuta 2014

VAAHTERASIIRAPPI CAPPUCINO


Kotikahvilassa herkutellaan pimenevinä iltoina!

Maailmalta tutut erikoiskahvit ovat rantautuneet myös Suomeen. Maustettu kahvijuoma on täydellinen herkku pimeneviin iltoihin tai ansaittuun kahvitaukoon päivän touhujen keskellä. Maustettu kahvi sopii myös jälkiruuan korvikkeeksi. Tällä kertaa kotikahvilassa valmistui cappuccino, joka on maustettu vivahduksella vaahterasiirappia, vaniljaa ja kanelia. Cappucino on espressopohjainen maitokahvijuoma, joka koostuu espressosta ja maitovaahtoseoksesta eli cremasta. Juoma nautitaan paksureunaisista kupeista, mutta kuvausta varten valmistin sen juomalasiin. Jos käytät muita kuin kuumille juomille tarkoitettuja laseja, ole varovainen ettei lasi hajoa kaataessasi siihen kuumaa nestettä. 


MAUSTEINEN VAAHTERASIIRAPPI CAPPUCINO

1 cl vaahterasiirappia
ripaus kanelia ja vaniljasokeria *
1 annos (30ml) espressoa tai vahvaa kahvia
1 dl maitoa
  1. Annostele vaahterasiirappi kahvikupin pohjalle. Ripottele päälle kaneli ja vaniljasokeri.
  2. Valmista kupillinen (30 ml) espressoa tai vahvaa kahvia. Kaada espresso siirapin päälle.
  3. Vaahdota maito maidonvaahdottimella tai vispaamalla maitoa kattilassa hellalla kunnes maidon pintaan muodostuu vaahtoa.
  4. Kaada vaahdotettu maito varovasti kahvijuoman päälle.                                                                      

*Maustoin kahvin NoMu sweet rub –sekoituksella, jossa on kanelia, maustepippuria, neilikkaa ja vaniljasokeria. Halutessasi voit lisätä kahviin kanelin ja vaniljan lisäksi pienen ripauksen maustepippuria ja neilikkaa. Tämä yhdistelmä toimi loistavasti!



Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.