Foodilicious - ruokaa hyvällä fiiliksellä!
Makuja kotoa ja maailmalta, mausteena kokkauskursseja, ruokakulttuuria ja -ilmiöitä sekä ruoka- ja juomavinkkejä.
Foodilicious –blogin takana hyörii pirteän pohjoiskarjalaisen asenteen omaava ruoka-alan ammattilainen. Toimin aiemmin reilut kymmenen vuotta kotitalousopettajana peruskoulussa. Nykyisin työskentelen elintarvikkeiden tuotearvioinnin, tuotelaadun, ruokatrendien sekä reseptien kehittämisen parissa.
Ruoka on suuri osa
elämääni myös silloin, kun en ole töissä. Vapaa-ajalla minut voi löytää
opettamasta kokkauskursseilta, ahmimasta ruokaan liittyvää kirjallisuutta, tutustumasta
ympärillä oleviin ruokaelämyksiin tai keittiöstä hiomasta tulevaa hittireseptiä.
Olen pitänyt työväenopistoissa erilaisia kokkauskursseja lähes 50 eri
aihekokonaisuudesta. Tietoa kursseista löydät kohdasta ”KOKKAUSKURSSIT”.
Suhtaudun ruokaan ilolla ja
intohimolla. Ruoka ei ole koskaan vain vatsantäytettä, myös makujen tulee olla
kohdallaan. Hyvä ruoka syntyy laadukkaista ja tuoreista raaka-aineista sekä
puhtaista ja aidoista mauista. Ruokafilosofiani ydin on yksinkertaisuus, raaka-aineiden laadukkuus ja sesonkiajattelu. Inspiroidun sesongin kasviksista, eri kulttuurien makumaailmoista ja kauniista ruokakuvista.
Rakkaus ruokaan syntyi jo lapsena. Lapsuudenkodissa Pohjois-Karjalassa marjastettiin, sienestettiin ja kalastettiin. Rakkaimmat muistot
rakentuvat vahvasti makuelämysten ympärille. Jemmaan herkkuhetkiin mökiltä
poimittu ja metsämansikoita,ja juuri uunista tulleita karjalanpiirakoita ei voita
mikään.
Blogi on päivittynyt viime aikoina harvoin, mutta olen halunnut säilyttää sen oman ruokamatkani taltioimista ja makumuistoja varten!