Pyörähdin eilen kirpputorireissulla Hietalahden hallissa ja löysin sieltä
ilokseni Jäätelökeksipuoti Verrattoman. Tämä pieni pop-up puoti tarjoaa herkullisia
jäätelökeksejä eli käsintehdyistä kekseistä ja jäätelöstä koottuja
herkkuannoksia. Ihana idea – myös näitä on pakko päästä maistamaan! Hallikauppiaan elämää voi nyt kokeilla Hietsun tai Hakaniemen hallissa
pop up -tilassa, jonne on mahdollista avata oma pieni puoti ilman suuria riskejä. Tarjolla on erikokoisia ja -tasoisia tiloja. Hietalahden
hallista voi vuokrata tilan muutamaksi päiväksi, viikoksi tai kuukaudeksi. Jos
haluaa kokeilla hallikauppiaan uraa heti pidemmän aikaa, voi tilan vuokrata kolmeksi
kuukaudeksi. Sokerilla Elli, olisiko tässä ideaa ensi kesäksi?
PUFFETIT
(12-14 kpl)
125 g voita
2 dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
1 tl leivinjauhetta
¼ tl suolaa
Lisäksi: 1-2 l kermajäätelöä (litran pahvipakkauksessa)
- Vaahdota pehmeä voi ja sokeri. Lisää kananmuna edelleen vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne vaahdon joukkoon. Nosta taikina peitettynä jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
- Valmista keksikaava leikkaamalla jäätelöpaketin päädystä suorakaiteen mallinen pahvinpala (5,5 cm x 9 cm). Kauli taikina noin 2 mm:n paksuiseksi levyksi. Leikkaa pahvikaavan avulla suorakaiteen mallisia keksejä veitsellä tai pitsaleikkurilla. Nosta keksit lastalla leivinpaperin päälle uunipellille. Paina kekseihin reikiä varrastikun tylpällä päällä.
- Paista keksejä 200 asteisessa uunissa 6-8 minuuttia. Jäähdytä keksit.
- Leikkaa jäätelöstä 1-2 cm:n paksuisia suorakaiteen mallisia viipaleita. Nosta jäätelöpala keksien päälle. Laita jäätelökeksit hetkeksi pakastimeen, kunnes ne ovat jähmettyneet.
Lähetä kommentti