perjantai 24. elokuuta 2018

Juustoinen kesäkurpitsakeitto



Nyt tuli niin makoisa soppa, että halusin taltioida reseptin tänne blogiin. Elokuussa suomalainen satokausi tarjoaa parastaan. Kasvimaan pitkänpulleista kesäkurpitsoista saa ihanan keiton, jonka pehmeän täyteläisen maun kruunaa sulatejuusto. Alkuperäisen reseptin löysin Yhteishyvän reseptiarkistosta.

JUUSTOINEN KESÄKURPITSAKEITTO
(pääruokana 4 annosta, alkukeittona 6 annosta)

500 g kesäkurpitsaa (kaksi keskikoista)
pala (200 g) purjon vihreää osaa
2 valkosipulinkynttä
2 (200 g) jauhoista perunaa
1 rkl öljyä
1 tl currya
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
200 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa tai persiljaa)
valkopippuria ja suolaa

  1. Pese ja leikkaa kesäkurpitsa pieniksi paloiksi.
  2. Halkaise purjo ja hienonna keittoa varten sen vihreä osa (vaalean kannan voi pakastaa ja käyttää myöhemmin). Kuori ja hienonna myös valkosipulinkynsi.
  3. Pese, kuori ja kuutioi perunat.
  4. Kuumenna öljy kattilassa. Lisää curry ja kuullota hetken aikaa. Lisää sitten kesäkurpitsat, purjo ja valkosipulinkynsi.
  5. Lisää kuoritut ja kuutioidut perunat. Kääntele muutaman kerran. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio.
  6. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15–20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää sulatejuusto nokareina sekä yrtit.
  7. Soseuta keitto sauvasekoittimella nopeasti kuohkeaksi keitoksi. Älä soseuta liikaa, ettei peruna muutu liisterimäiseksi. Mausta keitto ripauksella valkopippuria sekä suolaa.



Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.