Nyt tuli niin makoisa soppa, että
halusin taltioida reseptin tänne blogiin. Elokuussa suomalainen satokausi
tarjoaa parastaan. Kasvimaan pitkänpulleista kesäkurpitsoista saa ihanan
keiton, jonka pehmeän täyteläisen maun kruunaa sulatejuusto. Alkuperäisen reseptin
löysin Yhteishyvän reseptiarkistosta.
JUUSTOINEN KESÄKURPITSAKEITTO
(pääruokana 4 annosta, alkukeittona 6 annosta)
500 g kesäkurpitsaa (kaksi
keskikoista)
pala (200 g) purjon vihreää osaa
2 valkosipulinkynttä
2 (200 g) jauhoista perunaa
1 rkl öljyä
1 tl currya
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
200 g sulatejuustoa (esim. Koskenlaskija)
tuoreita yrttejä (esim. basilikaa
tai persiljaa)
valkopippuria ja suolaa
- Pese ja leikkaa kesäkurpitsa pieniksi paloiksi.
- Halkaise purjo ja hienonna keittoa varten sen vihreä osa (vaalean kannan voi pakastaa ja käyttää myöhemmin). Kuori ja hienonna myös valkosipulinkynsi.
- Pese, kuori ja kuutioi perunat.
- Kuumenna öljy kattilassa. Lisää curry ja kuullota hetken aikaa. Lisää sitten kesäkurpitsat, purjo ja valkosipulinkynsi.
- Lisää kuoritut ja kuutioidut perunat. Kääntele muutaman kerran. Lisää vesi ja kasvisliemikuutio.
- Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15–20 minuuttia tai kunnes perunat ovat pehmeitä. Lisää sulatejuusto nokareina sekä yrtit.
- Soseuta keitto sauvasekoittimella nopeasti kuohkeaksi keitoksi. Älä soseuta liikaa, ettei peruna muutu liisterimäiseksi. Mausta keitto ripauksella valkopippuria sekä suolaa.
Lähetä kommentti