Herkullista laskiaissunnuntaita! Laskiaispullat ovat kevättalven
ykkösherkku. Makuelämys syntyy kuohkeasta pullasta, vaniljaisesta
kermavaahdosta ja hillo- tai mantelisydämestä. Pullataikinassa tulee olla myös riittävästi kardemummaa!
Ohessa resepti perinteisiin laskiaispulliin, jotka saivat sisäänsä itse tehtyä vadelmahilloa. Jos hillon keittäminen ei innosta, voi sen valmistaa näppärästi myös mikrossa: kuumenna tällöin hillon raaka-aineita täydellä teholla (800 W) 6–8 minuuttia. Jos haluat pullista voimakkaamman värisiä, voitele ne pelkällä keltuaisella.
LASKIAISPULLAT VADELMAHILLOLLA
(10-12 pikkupullaa)
Ohessa resepti perinteisiin laskiaispulliin, jotka saivat sisäänsä itse tehtyä vadelmahilloa. Jos hillon keittäminen ei innosta, voi sen valmistaa näppärästi myös mikrossa: kuumenna tällöin hillon raaka-aineita täydellä teholla (800 W) 6–8 minuuttia. Jos haluat pullista voimakkaamman värisiä, voitele ne pelkällä keltuaisella.
LASKIAISPULLAT VADELMAHILLOLLA
(10-12 pikkupullaa)
2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
½ tl suolaa
1½ rkl kardemummaa
1 dl sokeria
n. 7 dl luomuvehnäjauhoja
75 g voita
25 g hiivaa
½ tl suolaa
1½ rkl kardemummaa
1 dl sokeria
n. 7 dl luomuvehnäjauhoja
75 g voita
Vadelmahillo
250 g (n. 5 dl) vadelmia (pakaste)
¼ dl vettä
1 ½ dl hillosokeria
Kermavaahtotäyte
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
1 tl vaniljasokeria
1-2 rkl tomusokeria
Voiteluun: kananmunaa
- Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, kardemumma ja sokeri. Lisää puolet vehnäjauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti.
- Lisää loput jauhot ja pehmeä voi. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi n. 30 minuuttia.
- Valmista hillo: Mittaa vadelmat ja vesi kattilaan. Kuumenna seos ja sekoita hillosokeri höyryävään seokseen. Keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Jäähdytä. Hillo kiinteytyy jäähtyessään.
- Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo pulliksi (10-12 kpl). Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinalla peitettynä.
- Voitele kohonnet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria. Paista pullia 225 asteessa 12-15 minuuttia.
- Vaahdota kerma. Mausta kermavaahto vaniljalla ja tomusokerilla.
- Halkaise
jäähtyneet pullat ja täytä ne vadelmahillolla sekä kermavaahdolla.
Pursottomalla kermavaahdon saat kauniin lopputuloksen.
Todella upeita ja raikkaita nuo tämän syksyn kurssit!
VastaaPoista