sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Laskiaispullat vadelmahillolla







Herkullista laskiaissunnuntaita! Laskiaispullat ovat kevättalven ykkösherkku. Makuelämys syntyy kuohkeasta pullasta, vaniljaisesta kermavaahdosta ja hillo- tai mantelisydämestä. Pullataikinassa tulee olla myös riittävästi kardemummaa!


Ohessa resepti perinteisiin laskiaispulliin, jotka saivat sisäänsä itse tehtyä vadelmahilloa. Jos hillon keittäminen ei innosta, voi sen valmistaa näppärästi myös mikrossa: kuumenna tällöin hillon raaka-aineita täydellä teholla (800 W) 6–8 minuuttia. Jos haluat pullista voimakkaamman värisiä, voitele ne pelkällä keltuaisella.


LASKIAISPULLAT VADELMAHILLOLLA
(10-12 pikkupullaa)

2 ½ dl maitoa
25 g hiivaa
½ tl suolaa
1½ rkl kardemummaa
1 dl sokeria
n. 7 dl luomuvehnäjauhoja
75 g voita


Vadelmahillo
250 g (n. 5 dl) vadelmia (pakaste)

¼ dl vettä
1 ½ dl hillosokeria 

Kermavaahtotäyte
2 dl vaahtoutuvaa kermaa
1 tl vaniljasokeria
1-2 rkl tomusokeria
Voiteluun: kananmunaa  
  1. Sekoita kädenlämpöiseen maitoon hiiva, suola, kardemumma ja sokeri. Lisää puolet vehnäjauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti.
  2. Lisää loput jauhot ja pehmeä voi. Alusta taikinaa, kunnes se irtoaa kulhon reunoista. Peitä ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi n. 30 minuuttia.
  3. Valmista hillo: Mittaa vadelmat ja vesi kattilaan. Kuumenna seos ja sekoita hillosokeri höyryävään seokseen. Keitä kevyesti poreillen 10 minuuttia. Jäähdytä. Hillo kiinteytyy jäähtyessään.
  4. Kaada kohonnut taikina jauhotetulle pöydälle ja leivo pulliksi (10-12 kpl). Nosta pullat pellille leivinpaperin päälle ja anna kohota liinalla peitettynä.
  5. Voitele kohonnet pullat kananmunalla ja ripottele pinnalle raesokeria.  Paista pullia 225 asteessa 12-15 minuuttia.
  6. Vaahdota kerma. Mausta kermavaahto vaniljalla ja tomusokerilla.
  7. Halkaise jäähtyneet pullat ja täytä ne vadelmahillolla sekä kermavaahdolla. Pursottomalla kermavaahdon saat kauniin lopputuloksen.

Laskiaispullat saivat koristeeksi vaaleanpunaista marenkimurua

1 kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.