keskiviikko 26. syyskuuta 2018

Bataattipitsat punajuurihummuksella



Korvaa pitsapohja bataatilla ja sipaise pinnalle punajuuripestoa! Kauniin värinen pesto on myös upea maultaan. Pitsamaista tuntua tuo bataatin pinnalle raastettu (vege)juusto ja yrttimauste. Nämä pitsat toimivat sellaisenaan kasvisruokana tai aterian lisukkeena. Ylijäävän peston voi käyttää leivän päällä tai sekoittaa pastan joukkoon.

BATAATTIPITSAT

2 bataattia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria
yrttimaustetta tai oreganoa
200 g vegejuustoa (esim. Sheese Mozzarella style Grated -kasviperäistä juustoa)

Lisäksi: 
punajuurihummusta (ohje alla)
avokadoa
oliiviöljyä
auringonkukan- tai pinjansiemeniä
suolaa ja mustapippuria myllystä

  1. Lämmitä uuni 200 asteeseen.
  2. Kuori bataatit ja leikkaa noin sentinpaksuisiksi siivuiksi. Levitä palat leivinpaperilla suojatulle uuninpellille. Pistele bataatit haarukalla ja mausta ne suolalla, pippurilla ja yrttimausteella. Kääntele paloja niin, että ne maustuvat kauttaaltaan.
  3. Kypsennä bataatteja uunissa noin 20 minuuttia. Ripottele viipaleiden päälle juustoraastetta paiston puolessa välissä. Ota uunista ja anna jäähtyä hieman.
  4. Valmista punajuurihummus.
  5. Täytä bataattipizzat punajuurihummuksella. Viipaloi päälle avokadoa, lorauta pinnalle oliiviöljyä ja ripottele päälle auringonkukansiemeniä ja rouhi muutama kierros suolaa ja pippuria.


PUNAJUURIHUMMUS

1 kypsennetty punajuuri
5 dl kikherneitä (säästä noin 1 dl kikherneistä ylijäävää nestettä, aquafabaa)
2 rkl tahinia
1 sitruunan mehu
5 rkl oliiviöljyä
1-2 valkosipulinkynttä
suolaa
mustapippuria

Laita punajuuri ja kikherneet tehosekoittimeen. Soseuta tahnaksi. Lisää loput raaka-aineet ja sekoita tasaiseksi. Lisää hieman aquafabaa (kiherneiden lientä), jotta saat koostumuksesta tasaisen kuohkeaa.

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.