keskiviikko 25. helmikuuta 2015

Haukimurekepihvit


Kalaa kahdesti viikossa! Haukimurekepihvit ovat ruodottomia, maukkaita ja valmistuvat nopeasti. Fileet on helppo jauhaa lihamyllyn tai tehosekoittimen avulla. Näistä kumpikaan ei ole välttämätön, mutta hauen kanssa molemmat ovat kelpo apuvälineitä, koska laitteet silppuavat viimeisetkin ruodot. Jos ei omista näistä kumpaakaan, hoitaa tehokas sauvasekoitin saman asian. Myös kalakauppiasta voi pyytää jauhamaan kalan.


HAUKIMUREKEPIHVIT
(8 kpl)

500 g haukifileetä
1 sipuli
2 kananmunankeltuaista
2 tl sitruunamehua
½ tl suolaa
valkopippuria
2 kananmunanvalkuaista
2 dl kuohukermaa
tilliä
voita paistamiseen
  1. Poista hauesta suurimmat ruohot. Pienet pilkkoutuvat tehosekoittimessa. Leikkaa fileet paloiksi ja hienonna sipuli. Laita paloitellut fileet, sipulisilppu, keltuaiset, sitruunamehu, suola, osterikastike ja ripaus valkopippuria tehosekoittimeen. Sekoita massaksi.
  2. Vatkaa valkuaiset kevyesti vaahdoksi. Lisää valkuaisvaahto ja tillisilppu haukimassan joukkoon. Valmiin haukimassan voi siirtää jääkaappiin maustumaan.
  3. Nosta kahden ruokalusikan avulla kekoja pannulle ja paista pihvit voissa molemmin puolin kypsiksi. Kastele lusikoita välillä vedessä, jolloin massa irtoaa helpommin.  Pihvit voi kypsentää loppuun uunissa.
Haukipihvien kanssa maistuu sitruuna-voikastike ja Duchesse-perunat tai perunamuusi.

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.