maanantai 27. lokakuuta 2014

Tuunaa tortilla



Kaupoissa on raivattu runsaasti hyllytilaa erilaisille tex-mextuotteille. Harvemmin ostan kotiin muita kuin perustortilloja tai nachoja, joten olin innoissani kun sain haasteen tehdä oman version Santa Marian Pizza Tortilloista. Sain myös muutaman kastikkeen, joten eikun toimeksi! Pohjista on helppo rakentaa perus pitsan lisäksi vähän fiininpääkin tarjottavaa esimerkiksi alkupaloiksi. Tällä kertaa tortillapohjat taipuivat baskimaalaisiksi bintxoiksi. Täytyy myöntää, että mexico-sapuskan (Pizza Tortillat) ja baskimaalaisten lihapullien risteytys oli todella herkullinen!

Baskimaan bintxot


Baskimaalla sormin syötäviä pieniä alkupaloja kutsutaan pintxoiksi. Tällä kertaa pizzatortillat toimivat pintxojen pohjana ja niiden päältä tarjottiin baskityylisiä lihapullia. Lihapullien salaisuus piilee korianterin, oreganon, valkosipulin ja sipulin liitossa. Täyteläinen tomaattikastike viimeistelee kokonaisuuden. 


TEXMEX PINTXOT LIHAPULLILLA

Lihapullat:
400 g (naudan)jauhelihaa
½ dl korppujauhoja
1 sipuli
1 kananmuna
½ tl suolaa
¾ dl Santa Marian Pizza Sauce tomaattikastiketta
¾ dl Santa Marian Pizza Topping kastiketta

Tomaattikastike:
1 sipuli
1 rkl (oliivi)öljyä
2 rkl tomaattisosetta
2 dl Santa Marian Pizza Sauce tomaattikastiketta
½ tl suolaa

Pintxojen pohjiksi:
1 pkt (4 kpl) Santa Marian Pizza Tortillaa

Tarjoilu ja koristelu:
Santa Marian Pizza Topping kastiketta
hienonnettua persiljaa

  1. Hienonna sipuli. Laita jauhelihaa kulhoon. Lisää kulhoon korppujauhot, hienonnettu sipuli, kananmuna, suola, Santa Marian Pizza Sauce tomaattikastike sekä Pizza Topping kastike. Sekoita lihapullamassa hyvin.
  2. Muotoile massasta samankokoisia lihapullia leivinpaperin päälle pellille. Paista lihapulia uunissa 225 asteessa noin 20 minuuttia. Valmista tällä välin tomaattikastike.
  3. Hienonna sipuli. Kuumenna öljy paistinpannussa ja kuullota sipuli öljyssä. Kun sipuli on pehmeää ja läpikuultavaa lisää tomaattisose ja hetken päästä Santa Marian Pizza Sauce tomaattikastike ja suola. Anna kastikkeen kiehua 5 minuuttia. Lisää kypsät lihapullat kastikkeen joukkoon ja anna niiden tekeytyä hetki kastikkeen joukossa.
  4. Kuumenna Santa Marian Pizza Tortillat uunissa tai mikrossa. Leikkaa tortilla neljään osaan ja taita osat vielä kertaalleen pieniksi kolmioiksi. Annostele lihapullia ja tomaattikastiketta pizzatortillan päälle. Voit kiinnittää lihapullan tortillapohjaan cocktailtikulla.
  5. Koristele annos Santa Marian Pizza Topping kastikkeella ja hienonnetulla persiljalla.

    Tällä setillä mentiin! Kuvat täältä.

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.