Taatelikakku on joulunajan klassikko! Tämä aikuiseen makuun oleva kakku
on maustettu kahvilla, suklaalla ja rommilla. Tein taikinasta kolme pientä
kakkua. Yhden nautiskelen glögin ja
kahvin kanssa. Kaksi muuta pakkasin sellofaaniin joulutervehdykseksi. Ohje on
gluteeniton. Kakku onnistuu myös vehnäjauhoversiona. Tuolloin ei tarvita psylliumia ja ksantaania, jotka parantavat gluteenittoman kakun rakennetta.
GLUTEENITON KAHVI-TAATELIKAKKU
250 g kivettömiä taateleita
2 dl vahvaa kahvia
1 1⁄2 dl fariinisokeria
200 g voita
2 kananmunaa
1 dl turkkilaista jogurttia tai kermaviiliä
2 rkl rommia
4 ½ dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl psylliumia
½ tl ksantaania
1 tl ruokasoodaa
1 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
100 g tummaa suklaata rouhittuna
Vuokaan: voita ja gluteenittomia korppujauhoja
- Keitä taateleita pehmeäksi massaksi miedolla lämmöllä joko vahvassa kahvissa. Lisää tarvittaessa hiukan vettä. Lisää sokeri ja voi. Anna seoksen jäähtyä.
- Lisää munat tasaisesti sekoittaen. Lisää myös jogurtti, rommi ja rouhittu tumma suklaa sekä keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi.
- Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun 1,5 – 2 litran kakkuvuokaan. Paista 175 asteessa uunin alatasolla noin tunti. Anna kakun jäähtyä hieman ennen kumoamista. Koristele halutessasi taateleilla ja tomusokerilla.
Lähetä kommentti