Makeat päärynät, ihanan rapeat karamellisoidut pähkinät sekä suolainen ja täyteläinen juusto ovat lyömätön makuyhdistelmä. Tämä syksyinen salaatti maistuu pimenevissä syysilloissa aavistuksen makeutta sisältävän pirskahtelevan rieslingin kanssa.
Päärynä-briesalaatti karamellisoiduilla
pekaanipähkinöillä
2 rkl voita
3 rkl (ruoko- tai kookos)sokeria
n. 3 dl pekaanipähkinöitä (tai saksanpähkinöitä)
n. 6 dl salaattisekoitusta (jääsalaatti, frisee, rucola, viinisuolaheinä)
1-2 päärynää
200 g briejuustoa
Vinaigrettekastike:
2 rkl oliiviöljyä
1 rkl balsamiviinietikkaa
2 tl hunajaa
1 tl sinappia
2 tl sitruunamehua
suolaa ja mustapippuria myllystä
- Sulata voi paistinpannulla ja lisää mukaan sokeri. Pyöräytä tasaiseksi. Lisää pannulle pekaanipähkinät ja anna niiden karamellisoitua 5-10 minuuttia tai kunnes pähkinät saavat hieman väriä pintaan.
- Huuhtele päärynä ja leikkaa paloiksi. Lisää päärynät pähkinöiden joukkoon paistinpannulle ja kääntele hetki karamelliseoksessa. Ota pannu pois levyltä ja anna jäähtyä hetki.
- Huuhtele salaatit ja anna valua hetki. Revi salaatit tarjoiluastiaan ja jätä pienimmät lehdet kokonaiseksi.
- Sekoita kulhossa kaikki vinaigreten ainekset.
- Nosta jäähtyneet pekaanipähkinät ja päärynäpalat salaatin sekaan. Kaada päälle ohuena nauhana vinaigrette ja murustele briejuusto pinnalle.
Lähetä kommentti