Whoopie pie on amerikkalainen leivoksen ja pikkuleivän välimuoto. Pienet,
pehmeät ja herkulliset pikkuleipä-leivokset saivat raikkaan sitruunaisen
täytteen pääsiäisen kunniaksi. Taikina on gluteeniton.
SITRUUNA WHOOPIET - GLUTEENITON OHJE
(noin 16 täytettyä leivosta)
100 g huoneenlämpöistä voita
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
2 ½ dl sokeria
1 kananmuna
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa
Täyte:
50 g huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
200 g appelsiinituorejuustoa
2 tl sitruunasta puristettua mehua
- Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne kulhoon.
- Vaahdota pehmeä voi, sitruunan raastettu kuori ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita jauhoseos ja kerma vuorotellen taikinan joukkoon.
- Laita valmis taikina pursotinpussiin ja pursota noin 32 kpl pyöreitä leivospohjia (Ø n. 5 cm) leivinpaperin päälle pellille. Voit myös nostella lusikalla n. 1 rkl kekoja leivinpaperin päälle. Paina tällöin pintaa jauhotetulla sormella tai lusikalla matalammaksi. Jätä leivonnaisten väliin tilaa, sillä ne leviävät uunissa jonkin verran. Paista 200 asteessa 10 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä.
- Valmista täyte vatkaamalla pehmeä voi, tomusokeri, tuorejuusto ja sitruunanmehu nopeasti sileäksi massaksi.
- Kokoa whoopiet laittamalla täytettä kahden leivonnaispalan väliin. Jos haluat whoopeista vielä sitruunaisempia, voit sivellä leivonnaisten sisäpintaan ohuelti lemon curdia.
- Koristele siivilöimällä päälle tomusokeria. Whoopiet ovat parhaimmillaan saman päivän aikana nautittuina. Säilytä täytetyt leivoksen jääkaapissa.
Hyvää pääsiäistä! |
Lähetä kommentti