lauantai 4. huhtikuuta 2015

Sitruuna whoopiet (gluteeniton)



Whoopie pie on amerikkalainen leivoksen ja pikkuleivän välimuoto. Pienet, pehmeät ja herkulliset pikkuleipä-leivokset saivat raikkaan sitruunaisen täytteen pääsiäisen kunniaksi. Taikina on gluteeniton.
 

SITRUUNA WHOOPIET - GLUTEENITON OHJE
(noin 16 täytettyä leivosta)

100 g huoneenlämpöistä voita
1 (luomu)sitruunan raastettu kuori
2 ½ dl sokeria
1 kananmuna
5 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
2 tl vaniljasokeria
2 dl kermaa

Täyte:
50 g huoneenlämpöistä voita
3 dl tomusokeria
200 g appelsiinituorejuustoa
2 tl sitruunasta puristettua mehua

  1. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne kulhoon.
  2. Vaahdota pehmeä voi, sitruunan raastettu kuori ja sokeri. Vatkaa joukkoon kananmuna. Sekoita jauhoseos ja kerma vuorotellen taikinan joukkoon.
  3. Laita valmis taikina pursotinpussiin ja pursota noin 32 kpl pyöreitä leivospohjia (Ø n. 5 cm) leivinpaperin päälle pellille. Voit myös nostella lusikalla n. 1 rkl kekoja leivinpaperin päälle. Paina tällöin pintaa jauhotetulla sormella tai lusikalla matalammaksi. Jätä leivonnaisten väliin tilaa, sillä ne  leviävät uunissa jonkin verran. Paista 200 asteessa 10 minuuttia. Anna pohjien jäähtyä.
  4. Valmista täyte vatkaamalla pehmeä voi, tomusokeri, tuorejuusto ja sitruunanmehu nopeasti sileäksi massaksi.
  5. Kokoa whoopiet laittamalla täytettä kahden leivonnaispalan väliin. Jos haluat whoopeista vielä sitruunaisempia, voit sivellä leivonnaisten sisäpintaan ohuelti lemon curdia.
  6. Koristele siivilöimällä päälle tomusokeria. Whoopiet ovat parhaimmillaan saman päivän aikana nautittuina. Säilytä täytetyt leivoksen jääkaapissa.
Hyvää pääsiäistä!

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.