Terkkuja mummolasta, pitsiliinojen ja vanhojen Arabian astioiden luvatusta
maailmasta! Täällä valmistaudutaan pääsiäiseen herkuttelemalla pashalla.
PASHA
2 dl kuohukermaa
100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
250 g maitorahkaa
1 keltuainen
3 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
4 rkl rouhittua mantelia
3 rkl pilkottuja säilykekirsikoita
Lisäksi: pashamuotti ja puhdasta sideharsoa / kahvinsuodatin ja suodatinpussi
- Liota pashamuottia noin tunnin ajan. Kiehauta sideharso. Jäähdytä se kylmässä vedessä ja kierrä kuivaksi. Vuoraa pashamuotti sideharsolla tai kahvinsuodatin suodatinpaperilla .
- Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon rahka, keltuainen, vaniljasokeri, sitruunamehu, mantelirouhe, pilkotut säilykekirsikat ja kermavaahto.
- Aseta pashamuotti tai kahvinsuodatin kulhoon (neste valuu tähän kulhoon). Lusikoi massa vuorattuun muottiin. Peitä pasha harson reunoilla tai kelmulla ja laita jääkaappiin. Anna pashan valua seuraavaan päivään. Kumoa pasha vadille, irrota sideharso/suodatinpaperi ja asettele pasha tarjolle.
Lähetä kommentti