maanantai 30. maaliskuuta 2015

Pääsiäispasha



Terkkuja mummolasta, pitsiliinojen ja vanhojen Arabian astioiden luvatusta maailmasta! Täällä valmistaudutaan pääsiäiseen herkuttelemalla pashalla.

Perinteinen pasha on pääsiäisen helppo jälkiruokaherkku, jonka voi valmistaa puisessa pashamuotissa tai kahvinsuodattimessa. Maitorahkasta, kermasta ja voista valmistettu, sitruunalla ja pähkinöillä maustettu herkku ei ole mitään laihdutusruokaa, vaan ehtaa vanhan ajan tavaraa kaloreja säästämättä.  Tällä reseptillä saa tehtyä yhden pashamuotin tai kahden kahvinsuodattimen verran pääsiäispashaa, joka riittää jälkiruoaksi noin kuudelle. Pashan voi pakastaa, joten sen voi hyvin valmistaa etukäteen.
 
PASHA

2 dl kuohukermaa
100 g pehmeää voita
1 dl sokeria
250 g maitorahkaa
1 keltuainen
3 tl vaniljasokeria
2 rkl sitruunamehua
4 rkl rouhittua mantelia
3 rkl pilkottuja säilykekirsikoita

Lisäksi: pashamuotti ja puhdasta sideharsoa / kahvinsuodatin ja suodatinpussi
  1. Liota pashamuottia noin tunnin ajan. Kiehauta sideharso. Jäähdytä se kylmässä vedessä ja kierrä kuivaksi. Vuoraa pashamuotti sideharsolla tai kahvinsuodatin suodatinpaperilla .
  2. Vatkaa kerma vaahdoksi. Vaahdota toisessa kulhossa huoneenlämpöinen voi ja sokeri. Lisää joukkoon rahka, keltuainen, vaniljasokeri, sitruunamehu, mantelirouhe, pilkotut säilykekirsikat ja kermavaahto.
  3. Aseta pashamuotti tai kahvinsuodatin kulhoon (neste valuu tähän kulhoon). Lusikoi massa vuorattuun muottiin. Peitä pasha harson reunoilla tai kelmulla ja laita jääkaappiin. Anna pashan valua seuraavaan päivään. Kumoa pasha vadille, irrota sideharso/suodatinpaperi ja asettele pasha tarjolle.

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.