sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Lime-rahkapullat


Leivo mehevät rahkapullat pääsiäistä varten! Rahkapullat kuuluvat pääsiäiseen, mutta ne maistuvat myös muulloin kahvipöydässä. Näiden mehevien rahkapullien salaisuus on raikas limenmakuinen täyte. 

 
LIME-RAHKAPULLAT

3 dl maitoa
25 g hiivaa
1 kananmuna
½ dl sokeria
ripaus suolaa
1 rkl kardemummaa
n. 8-9 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita

Täyte:
250 g maitorahkaa
½ dl kuohukermaa
2 pientä kananmunaa
1 limen raastettu kuori ja puristettu mehu
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria

Voiteluun: kananmunaa
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmuna, sokeri, suola ja kardemuma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  2. Pese lime hyvin ja raasta sen vihreä osa. Purista limen mehu. Valmista täyte sekoittamalla täytteen raaka-aineet yhteen.
  3. Vaivaa kohonnut taikina tasaiseksi. Jaa se 12-16 palaan. Pyörittele palat pulliksi ja nosta ne leivinpaperin päälle pellille (jätä tilaa pullien väliin). Kohota hyvin.
  4. Pyöräytä juomalasin pohja jauhoissa ja paina lasilla pullan keskelle syvennys. Voitele pullien reunat munalla. Jaa täyte tasaisesti pullien päälle. Paista rahkapullia 225-asteisen uunin keskitasolla noin 12 minuuttia. 

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.