perjantai 27. maaliskuuta 2015

Sitruunainen parsakeitto


Lempeän sitruunainen parsakeitto sopii pääsiäispöytään! Tässä keitossa yhdistyvät parsaan parhaat makukaverit; voi ja sitruuna. Makupari tuo mieleen hollandaisekastikkeen, jota tarjotaan useimmiten vihreän parsan kanssa. Lempeän sitruunainen, mutta samettisen pehmeä parsakeitto käy alkuruoaksi tai kevyeksi lounaaksi. Tarjoa keittoa esimerkiksi viinirypälefocaccian kanssa.

 

SITRUUNAINEN PARSAKEITTO
(4 annosta pääruokana, alkukeittona 6 annosta)

1 nippu tuoretta, vihreää parsaa (n. 430 g) 
2 keskikokoista perunaa 
2 rkl voita   
1-2 salottisipulia  
1 rkl tuoretta persiljaa  
1 tl (luomu)sitruunankuorta raastettuna
½ tl sokeria  
mustapippuria myllystä  
5 dl kasvislientä (tai osaksi kuivaa valkoviiniä)
1 prk ranskankermaa (150 g)  
2 - 3 tl sitruunamehua  

Pinnalle:  tuoretta persiljaa tai muutama parsan nuppu
  1. Poista parsojen puumaiset tyvet. Kuori nupuista alaspäin. Paloittele parsat neljään osaan. Kuori ja kuutioi perunat pieniksi kuutioiksi. Kuori ja hienonna sipulit ja persilja. Pese sitruuna hyvin ja raasta kuoren keltainen osa. Purista sitruunasta mehu.
  2. Sulata voi kattilassa. Lisää parsat, perunakuutiot ja hienonnetut sipulit. Kuullota keskilämmöllä n. 5 min. Älä ruskista. 
  3. Lisää hienonnettu persilja, sitruunan kuoriraaste, sokeri ja pippuri. Kääntele pari minuuttia. Ota tässä vaiheessa muutama parsan nuppu erikseen annosten koristelua varten. 
  4. Lisää puolet kasvisliemestä. Keitä kannen alla 5-10 minuuttia. 
  5. Soseuta parsakeitto sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää loppu kasvisliemi ja ranskankerma. Kuumenna kiehuvaksi, älä enää keitä. Viimeistele maku sitruunamehulla. Koristele annokset persiljalla ja parsannupuilla. 



VIINIVINKKI:

Sitruksisen ja pehmeän parsakeiton kanssa sopii kuiva, hapokas ja hennon aprikoonen riesling valkoviini (Jean Biecher Réserve Riesling), joka on omiaan parsan, kasvisruokien ja pikkulämpimien kanssa.

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.