torstai 26. maaliskuuta 2015

Pääsiäisen raikas menu



Pääsiäisenä herkutellaan pitkän kaavan mukaan. Viime sunnuntaina kokattiin hyvässä seurassa ja saatiin samalla vinkkejä pääsiäisen juhlapöytään Foodilicious by Annen ja Hyvinkään opiston kokkauskurssilla. Teemana olivat pääsiäisen juhlaruuat ja niiden viinikumppanit. Kurssikerran aikana valmistimme juhlaillallisen, jonka nautimme tunnelmallisesti ruokalajeihin sopivien viinien kera. 

Pöytä on katettu! Menu nautittiin ruokalajeihin sopivien viinien kera.
Oranssia, keltaista ja vienoa vihreää toistavan pääsiäismenun kantavana teemana olivat sitruksiset raikkaat maut ja tuulahdus trendikästä katuruokaa! Alkupalana toimivat katkarapumaljat tarjottiin rapean salaatinlehden päältä katuruokatyyliin. Sitruunainen parsakeitto toimi toisena alkuruokana ja se tarjottiin viinirypälefoccacian kanssa. Pääruuan karitsankareen kaverina oli parempaa roskaruokaa eli itse valmistetut rapeat bataattiranskalaiset sekä yrteistä ja granaattiomenoista valmistettu salaatti. Aterian kruunasi jäädytetyt pashat ja kahvi-suklaamousella täytetyt suklaamunat espresson kera.



MENU
***

Avokado-katkarapumaljat


Sitrusmarinoitu karitsankare, yrttisalaatti ja

Jäädytetyt pashat

Kahvi-valkosuklaamoussella täytetyt pääsiäismunat
***

JUOMAT:

Soligo Prosecco Brut
Jean Biecher Réserve Riesling
Durius Tempranillo
Emiliana Late Harvest Organic Sauvignon Blanc

Pääsiäisen raikas menu. Kurrsilaisten kokkaamia herkkuja!
VIINIVINKIT

Pääsiäismenun kaveriksi löytyi kivat ja kohtuuhintaiset viinikumppanit. Avokado-katkarapumaljat tarjottiin italialaisen proseccon kanssa (SoligoProsecco Brut). Kypsän sitruksinen, keskihapokas ja kuiva prosecco sopii nautittavaksi myös sellaisenaan tai alkumaljaksi. 

Sitruksinen ja pehmeä parsakeitto sai rinnalleen kuivan, hapokkaan ja hennon aprikoosisen riesling valkoviinin (Jean Biecher RéserveRiesling), joka on omiaan parsan, kasvisruokien ja pikkulämpimien kanssa. 

Sitrusmarinoitu karitsankare ja makean suolaiset bataattiranskalaiset nauttiin vuoden viinin (2015) tittelin saaneen DuriusTempranillo:n kanssa. Alle kymmenen euroa Alkossa maksava, tempranillo-rypäleistä valmistuva viini on syvän ruskehtavanpunainen ja hieman kehittynyt täyteläinen viini. Viinin runsaassa ja rehevässä tuoksussa on nahkaa, paahteisuutta ja kuivattua hedelmää. Viini sopii hyvin lampaan- ja naudanlihalle sekä pitkään kypsytettävien pataruokien ja juustojen kanssa nautittavaksi. 

Aterian kruunasi kirpeän makeat jäädytetyt pashat, jotka saivat seurakseen kypsän sitruksisen ja hunajaisen jälkiruokaviinin (Emiliana LateHarvest Organic Sauvignon Blanc).

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.