Pääsiäisenä herkutellaan pitkän kaavan mukaan. Viime sunnuntaina
kokattiin hyvässä seurassa ja saatiin samalla vinkkejä pääsiäisen juhlapöytään Foodilicious
by Annen ja Hyvinkään opiston kokkauskurssilla. Teemana olivat pääsiäisen
juhlaruuat ja niiden viinikumppanit. Kurssikerran aikana valmistimme
juhlaillallisen, jonka nautimme tunnelmallisesti ruokalajeihin sopivien viinien
kera.
Pöytä on katettu! Menu nautittiin ruokalajeihin sopivien viinien kera. |
Oranssia, keltaista ja vienoa vihreää toistavan pääsiäismenun kantavana
teemana olivat sitruksiset raikkaat maut ja tuulahdus trendikästä katuruokaa!
Alkupalana toimivat katkarapumaljat tarjottiin rapean salaatinlehden päältä
katuruokatyyliin. Sitruunainen parsakeitto toimi toisena alkuruokana ja se tarjottiin viinirypälefoccacian kanssa. Pääruuan karitsankareen kaverina oli parempaa roskaruokaa eli itse
valmistetut rapeat bataattiranskalaiset sekä yrteistä ja granaattiomenoista valmistettu salaatti. Aterian kruunasi jäädytetyt pashat ja kahvi-suklaamousella täytetyt suklaamunat espresson kera.
MENU
***
Avokado-katkarapumaljat
Sitrusmarinoitu karitsankare,
yrttisalaatti ja
Jäädytetyt pashat
Kahvi-valkosuklaamoussella täytetyt
pääsiäismunat
***
JUOMAT:
Soligo Prosecco Brut
Jean Biecher Réserve Riesling
Durius Tempranillo
Emiliana Late Harvest Organic Sauvignon Blanc
Pääsiäisen raikas menu. Kurrsilaisten kokkaamia herkkuja! |
Pääsiäismenun kaveriksi löytyi kivat ja kohtuuhintaiset viinikumppanit.
Avokado-katkarapumaljat tarjottiin italialaisen proseccon kanssa (SoligoProsecco Brut). Kypsän sitruksinen, keskihapokas ja kuiva prosecco sopii nautittavaksi myös
sellaisenaan tai alkumaljaksi.
Sitruksinen ja pehmeä parsakeitto sai rinnalleen kuivan,
hapokkaan ja hennon aprikoosisen riesling valkoviinin (Jean Biecher RéserveRiesling), joka on omiaan parsan, kasvisruokien ja pikkulämpimien kanssa.
Sitrusmarinoitu
karitsankare ja makean suolaiset bataattiranskalaiset nauttiin vuoden viinin (2015) tittelin saaneen DuriusTempranillo:n kanssa. Alle kymmenen euroa Alkossa maksava,
tempranillo-rypäleistä valmistuva viini on syvän ruskehtavanpunainen ja
hieman kehittynyt täyteläinen viini. Viinin runsaassa ja rehevässä tuoksussa on
nahkaa, paahteisuutta ja kuivattua hedelmää. Viini sopii hyvin lampaan- ja
naudanlihalle sekä pitkään kypsytettävien pataruokien ja juustojen kanssa
nautittavaksi.
Aterian kruunasi kirpeän makeat jäädytetyt pashat, jotka saivat
seurakseen kypsän sitruksisen ja hunajaisen jälkiruokaviinin (Emiliana LateHarvest Organic Sauvignon Blanc).
Lähetä kommentti