Täyteläinen parsapiiras maistuu juhlissa kahvipöydän suolaisena
tarjottavana ja kruunaa brunssin tai illanvieton ystävien kanssa. Oheinen piiras
tuhottiin herkullisena illallisena salaatin kera. Lasiin vielä kuivaa rieslingiä,
niin kokonaisuus on täydellinen. Piirakan nopeuden salaisuus on valmis
voitaikina. Tietysti valmistaikina on aina valmistaikina, mutta toimii tässä
kohtaa. Piirakan saa vartissa uuniin ja kolmessa vartissa istutaankin jo
pöydässä, muhkea höyryävä piirakkapala nenän edessä. Ruokaisuutta ja
täyteläisyyttä tuo paahdettu ilmakuivattu kinkku, joka murustellaan kypsän
piirakan päälle. Piirakan sisältä paljastuu rapsakkaa tuoretta parsaa.
300 g voitaikinaa
1 nippu vihreää parsaa
ripaus suolaa ja sokeria keitinveteen
2 dl parmesaanijuustoa raastettuna
3 kananmunaa
2 dl kermaa (tai kerma-maitosekoitusta)
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 pkt ilmakuivattua kinkkua
- Levitä voitaikinalevyt sulamaan työlaudalle ja laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen.
- Leikkaa parsasta puumainen tyvi (2-3 cm). Paksukuoriset parsat kannattaa kuoria. Kuori parsa nupun tyvestä alaspäin. Aseta parsat kiehuvaan veteen nuput ylöspäin, niin että nuput jäävät juuri ja juuri pinnalle. Voit sitoa parsat nippuun kalastajanlangalla jolloin ne pysyvät helpommin pystyssä. Mausta keitinvesi suolalla ja ripauksella sokeria. Anna kiehua n. 5-7 minuuttia riippuen parsan paksuudesta. Parsa on valmis kun se on napakka mutta taipuu hieman varrestaan nostettaessa kattilasta. Huuhdo nopeasti kylmässä vedessä. Valuta.
- Painele sulaneet voitaikinalevyt leivinpaperille reunalliseen vuokaan, kooltaan noin 20x30 cm. Painele taikinaa myös reunoille.
- Raasta parmesaani ja sekoita kananmunan, kerman, suolan ja pippurin kanssa kulhossa. Asettele parsat vuokaan ja kaada juustoseos päälle. Paista uunin keskiosassa noin 20–25 minuuttia.
- Suikaloi ilmakuivattu kinkku ja paista rapeaksi paistinpannussa. Valuta talouspaperilla. Sirottele kinkku piiraan päälle. Tarjoa piirakka salaatin kanssa.
Lähetä kommentti