sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Lämmin couscous-halloumisalaatti ja minttukastike



 

Kesä on kohta täällä ja grillauskausi kuumimmillaan. Lämmin couscous-halloumisalaatti valmistuu grillissä tai kotikeittiössä. Se sopii monien (grilli)ruokien lisäkkeeksi tai syötäväksi sellaisenaan lounassalaattina. Salaattia voi varioida loputtomasti lisäämällä siihen omia lempiaineksiaan. Minttukastike tuo raikkaan tuulahduksen Välimereltä. Salaatti on myös erityisen ruokaisa, koska se saa seurakseen maukasta halloumijuustoa. Yhtenä harvoista juustoista halloumi ei sula kokonaan, kun sitä grillataan tai paistetaan. Vain juuston sisäosa sulaa ja pinnasta tulee herkullisen rapea. Couscous on nopeasti kypsyvää ja edullista sekä kiitollinen säilytettävä. Se pysyy kauniina ja hyvänmakuisena, vaikka salaatin valmistaisi jo edellisenä päivänä. Juusto kannattaa paistaa juuri ennen tarjoilua.

Orvokit ovat suosittuja kakkujen, leivonnaisten ja salaattien koristeita. Syötäviksi kukiksi kannattaa valita vain luomukasvatettuja taimia. Älä kuitenkaan syö kaupasta ostettujen kesäkukkien kukkia: taimikaupat myrkyttävät niitä säännöllisesti.

LÄMMIN COUSCOUS-HALLOUMISALAATTI JA MINTTUKASTIKE

3 dl kasvislientä
3 dl couscousia
nokare voita
1 punasipuli
1 kesäkurpitsa
1 punainen paprika
suolaa ja mustapippuria myllystä
2 rkl öljyä
1 pkt halloumi-juustoa (250 g)

Minttukastike:
1 hienonnettu valkosipulinkynsi
½ sitruunan mehu
kourallinen tuoretta minttua
2 dl ruokajogurttia
suolaa ja mustapippuria myllystä

  1. Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi kattilassa ja lisää couscous. Ota kattila levytä, laita kansi päälle ja anna couscoussin vetäytyä 5 minuuttia.
  2. Kuori ja viipaloi sipuli. Leikkaa kesäkurpitsa ½ sentin viipaleiksi. Leikkaa paprika lohkoiksi. Sivele vihannekset öljyllä ja grillaa kypsiksi ulkogrillissä, grillipannussa, paistinpannussa tai uunissa 220 asteessa noin 20 minuuttia (kunnes paprikan pinnalla on ruskeita pilkkuja). Poista halutessasi paprikasta kuori (tällöin se ei närästä herkkävatsaisia).
  3. Sekoita couscous haarukalla irtonaiseksi ja lisää joukkoon nokare voita. Kaada couscous tarjoilukulhoon ja lisää joukkoon grillatut vihannekset. Mausta suolalla ja pippurilla.
  4. Sekoita kastikeainekset.
  5. Leikkaa juusto ½ sentin viipaleiksi ja sivele öljyllä. Grillaa tai paista pinnalta kauniin ruskeaksi ja rapeaksi. Asettele juusto salaatin päälle ja tarjoa minttukastikkeen kanssa.


Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.