Uunissa kullankeltaiseksi paahtuvasta palsternakasta
syntyy herkullinen vaihtoehto perinteisille ranskanperunoille. Myös rapsakat
bataattiranskalaiset ovat olleet blogin suosituimpia reseptejä. Ohessa
päivitetty resepti bataattiranskalaisiin ja ihanan rapsakoihin
palsternakkaranskiksiin. Ranskalaiset saivat seurakseen vegaanillekin
sopivaa kananmunatonta manteliaiolia.
PALSTERNAKKARANSKIKSET
(yhdelle tai kahdelle)
3 palsternakkaa
3 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
BATAATTIRANSKALAISET
2 isoa bataattia
3 rkl oliiviöljyä
½ tl piparkakkumaustetta
1 tl kanelia
suolaaa
Lämmitä uuni 220 asteeseen. Kuori palsternakat tai
bataatit ja viipaloi ranskanperunan kokoisiksi suikaleiksi. Upota siivut
lämpimään veteen 5 minuutiksi.
Kaada vesi pois ja kuivaa ranskalaiset ja kulho.
Kaada ranskalaiset takaisin kulhoon ja sekoita hyvin. Lisää öljy ja mausteet.
Älä lisää vielä suolaa! Sekoita käsillä niin, että öljy ja mausteet sekoittuvat
tasaisesti.
Laita ranskalaiset uunipellille leivinpaperin päälle
ja paista uunissa noin 15 minuuttia, kääntele lastalla ja paista vielä noin 10
minuuttia, kunnes ranskikset ovat rapeita. Mausta valmiit ranskalaiset suolalla
ja tarjoa esimerkiksi mantelimajoneesin kanssa (ohje alla).
MANTELIAIOLI
1½ dl mantelilastuja
1-2 valkosipulinkynttä
1 tl dijon-sinappia
2 rkl sitruunan mehua
2 rkl oliiviöljyä
½ dl vettä
ripaus suolaa
suolaa ja mustapippuria myllystä
Lisää kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita
täydellä teholla tasaiseksi paksuksi seokseksi. Säilytä jääkaapissa.
Lähetä kommentti