Uunituoreet perunarieskat hurmaavat tuoksullaan ja maullaan! Nämä
rieskat ovat lisäksi gluteenittomia. Rieskat on voi valmistaa esimerkiksi
edellisen päivän ylijääneestä perunamuusista. Oheisiin rieskoihin käytin
edellisen päivän peruna-porkkanasosetta. Jos rieskanhimo iskee ja valmista muusia ei
ole, sen voi helposti valmistaa perunasosejauheesta. Sekoita tällöin 5 dl kiehuvaa
vettä ja 1 ½ dl perunasosejauhetta. Anna soseen hieman jäähtyä ennen suolan ja
munan lisäämistä.
GLUTEENITTOMAT PERUNARIESKAT
(n. 12 kpl)
5 dl perunamuusia
1 tl suolaa
1 kananmunia
1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
2 ½ dl gluteenitonta jauhosekoitusta (esim. Semper Karkea Jauhoseos)
- Lisää perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna. Sekoita muusiin kaurahiutaleet ja jauhot.
- Jaa taikina kasoiksi leivinpaperoidulle pelille.
- Taputtele kasoista jauhotetuin sormin ohuita leipäsiä. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on hieman ruskistunut.
Lähetä kommentti