lauantai 14. tammikuuta 2017

Gluteenittomat perunarieskat




Uunituoreet perunarieskat hurmaavat tuoksullaan ja maullaan! Nämä rieskat ovat lisäksi gluteenittomia. Rieskat on voi valmistaa esimerkiksi edellisen päivän ylijääneestä perunamuusista. Oheisiin rieskoihin käytin edellisen päivän peruna-porkkanasosetta.  Jos rieskanhimo iskee ja valmista muusia ei ole, sen voi helposti valmistaa perunasosejauheesta. Sekoita tällöin 5 dl kiehuvaa vettä ja 1 ½ dl perunasosejauhetta. Anna soseen hieman jäähtyä ennen suolan ja munan lisäämistä.

 

GLUTEENITTOMAT PERUNARIESKAT
(n. 12 kpl)


5 dl perunamuusia

1 tl suolaa

1 kananmunia

1 dl gluteenittomia kaurahiutaleita

2 ½ dl gluteenitonta jauhosekoitusta (esim. Semper  Karkea Jauhoseos)
  1. Lisää perunamuusin joukkoon suola ja kananmuna. Sekoita muusiin kaurahiutaleet ja jauhot.
  2. Jaa taikina kasoiksi leivinpaperoidulle pelille.
  3. Taputtele kasoista jauhotetuin sormin ohuita leipäsiä. Pistele rieskat haarukalla ja paista 250-asteisessa uunissa keskitasolla noin 15 minuuttia, kunnes rieskojen pinta on hieman ruskistunut.

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.