sunnuntai 23. marraskuuta 2014

MAROKKOLAINEN RAAKASUKLAAKAKKU



Raakakakku hurmion toinen osa. Ensimmäinen raakakakkukokeilu jätti kipinän tähän trendiherkkuun, joten jatkoa seuraa. Halusin tällä kertaa suklaisen kakun kahvin kanssa nautittavaksi. Oheisen kakun pyöräyttää puolessa tunnissa vaikka vieraita odotellessa.

 
Raakakakkuja ei kannata leipoa vain maun ja helppotekoisuuden vuoksi – ne soveltuvat luonnostaan useimpiin erityisruokavalioihin, sillä ne ovat gluteenittomia, maidottomia ja vegaaneille sopivia.  Marokkolainen suklaakakku on gluteeniton, munaton ja maidoton.

Täydellinen makupari

Niin ja se kahvi.. Kahvihetken tarjottavien suunnitteluun käytetään aikaa, mutta itse kahviin ja sen valintaan ei panosteta. Luotamme tuttuun kahviin, vaikka pienelläkin panostuksella tarjottavan ja kahvin yhdistelmään voi luoda uusia makuelämyksiä. Ei siis ole yhdentekevää mitä kahvia leivonnaisten kanssa tarjotaan. Kahvikin muodostaa makuliittoja tarjottavien syötävien kanssa, samoin kuin sommelier valitsee ruokalajille sopivan viinin täydellistä kulinaarista elämystä varten. Kahvin monipuolisuutta hyödynnetään vielä heikosti, sillä tavallisimmin nautimme samaa kahvia tarjottavasta ja tilanteesta riippumatta. Olennaista on tasapainon ja toisiaan korostavien makujen löytäminen.

Parhaiten kahvin kanssa sopivat yhteen pehmeät maut ja mitä tummempaa kahvi on, sitä vahvemman makuparin se tarvitsee. Täyteläisen raakasuklaakakun kanssa kannattaa tarjota voimakasaromista kahvia, joka täydentää kakun suklaisuutta. Parhaiten Marokkolaisen suklaakakun makupariksi sopisi esimerkiksi vahva ja hennosti mustaherukkaan vivahtava Kenya.



MAROKKOLAINEN SUKLAAKAKKU
(noin 10 palaa)

Pohja:
2 dl mantelijauhoa
2 dl tuoreita taateleita kivet poistettuna
1-2 rkl appelsiinimehua (itse puristettua)
½ tl laadukasta suolaa

Täyte:
3 dl kuorellisia manteleita liotettuna
1 dl sulaa kaakaovoita
1 ½ dl appelsiinimehua (itse puristettua)
1 dl kookossokeria
1 dl raakakaakaojauhetta

Lisäksi: appelsiiniviipaleita koristeluun


  1. Laita mantelit likoamaan veteen vähintään pari tuntia ennen leipomista (mielellään edellisenä iltana). 
  2. Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (Ø 20 cm) pohjalle. Purista appelsiineista mehu.
  3. Soseuta taatelit monitoimikoneessa tai tehoblenderillä. Lisää mantelijauho, appelsiinimehu ja suola. Sekoita taikinaksi. Seos on sopivaa, kun siitä voi pyörittää koossa pysyvän pienen pallon. Painele taikina vuoan pohjalle.
  4. Sulata kaakaovoi vesihauteessa. Sekoita liotetut mantelit, sula kaakaovoi ja loput täytteen aineet. Sekoita blenderillä tasaiseksi massaksi. Kaada suklaatäyte pohjan päälle ja levitä se tasaiseksi.
  5. Jäähdytä suklaakakkua pakastimessa noin 20 minuuttia ja leikkaa paloiksi. Koristele appelsiinilohkoilla.

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.