tiistai 24. maaliskuuta 2015

Bataattiranskalaiset




Pirteän väriset bataattiranskalaiset ovat ihanan makean suolaisia naposteltavia, joiden kaunis väri hurmaa. Seuraksi hyvä dippikastike ja kylmä juoma, niin makuelämys on täydellinen! Ranskikset sopivat mainiosti myös pääsiäispöytään vaikkapa karitsankareen kaveriksi. Bataattiranskalaisiin saa mukavan rapean pinnan uunissa muutamalla kikalla. Vinkit löytyvät alla olevasta ohjeesta. Valmistimme kyseisiä ranskalaisia Vantaan opiston Katuruokaa sisätiloissa –kurssilla, josta ohjeen bongasin ja muokkaisin. Alkuperäinen ohje on Jenni Häyrisen Katukeittiö – parempaa roskaruokaa –kirjasta.



BATAATTIRANSKALAISET
                            
2 keskikokoista bataattia
2 rkl oliiviöljyä
2 rkl maissitärkkelystä
1 rkl kuivattua rosmariinia tai yrttisekoitusta
1 tl paprikajauhetta
1 tl sormisuolaa
½ tl kanelia
ripaus cayennepippuria

  1. Kuori bataatti ja leikkaa se ohuehkoiksi, läpimitaltaan 0,5-1 cm:n paksuisiksi tikuiksi. Huuhtele tikut kylmässä vedessä ja kuivaa huolellisesti talouspaperilla. Sekoita kulhossa bataatit, öljy, maissitärkkelys ja mausteet.
  2. Levitä bataatit yhdeksi kerrokseksi leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 180 asteessa uunin ylätasolla noin 30 minuuttia (uunissa tasalämpö).
  3. Nosta tämän jälkeen uunin lämpötila 220 asteeseen, käännä bataatit pellillä ja paista uunin keskiosassa vielä noin 15 minuuttia. Suojaa bataatit tarvittaessa leivinpaperilla! Anna vetäytyä hetki uunista oton jälkeen pellillä leivinpaperilla, näin saat ranskalaisista ihanan rapeita.

Bataattitikut huuhdotaan ja kuivataan hyvin ennen uuniin laittoa


1 kommentti

  1. Tosi kiva blogi. Olit mun opettaja seiskaluokalla ja sain sulta tosi paljon inspiraatiota ruuanlaittoon ja leivontaan ja nyt myös tästä blogista.

    VastaaPoista

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.