perjantai 20. maaliskuuta 2015

Lemon Pie –tuorepuuro



Raakapuuro on hauska vaahtoehto perinteiselle aamupuurolle. Raaka-aineita liotetaan yön yli vedessä ja aamulla koko komeus viimeistellään tehosekoittimella. Makeutta voi lisätä oman maun mukaan vaikkapa hunajalla, kuivahedelmillä, marjoilla tai tuorehedelmillä. Oheinen ohje on alun perin Outi Rinteen Raakaruoka-aika! –kirjasta. Alla oleva versio on oma muunnokseni alkuperäisestä.



LEMON PIE -TUOREPUURO
(2 annosta)

2 dl hirssiä
4 rkl cashewpähkinää
10 aprikoosia
1 ½ dl vettä
1 rkl luomuhunajaa tai agavesiirappia
1 tl vaniljajauhetta
1 luomusitruunan kuori sekä mehu

Tarjoiluun: marjoja, hunajaa tai esim. chia-mansikkahilloa (ohje alla)
  1. Huuhtele hirssi edellisenä iltana hyvin. Laita likoamaan runsaalla vedellä täytettyyn kulhoon. Lisää joukkoon cashewpähkinät. Laita toiseen astiaan aprikoosit ja 1 ½ rkl vettä. Liota yön yli. 
  2. Siivilöi ja huuhtele aamulla pähkinät ja hirssi. Laita ne sauva- tai tehosekoittimen kulhoon. Kaada joukkoon aprikoosit liuotusvesineen. Lisää joukkoon hunaja ja vaniljajauhe. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta sen keltainen osa. Purista sitruunasta mehu. Lisää raastettu sitruunan kuori ja puristettu mehu tehosekoittimeen. Soseuta ainekset sileäksi puuroksi. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa makeutusta. Koristele marjoilla, hunajalla tai chia-mansikkahilloa (ohje alla).


Chia-mansikkahillo

2 dl mansikoita
1½ rkl chia-siemeniä
luomuhunajaa

Soseuta mansikat. Makeuta tarvittaessa hunajalla. Lisää chia-siemenet ja sekoita. Anna hillon tekeytyä jääkaapissa vähintään 15 minuuttia.

Aamuauringon ensisäteet ja sitruunainen tuorepuuro

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.