torstai 12. maaliskuuta 2015

Panzanella - raikas leipäsalaatti



Maalaisleipäviipaleet paistetaan rapeaksi, jonka jälkeen ne saavat maustua ja pehmitä salaatin joukossa.

Panzanella eli toscanalainen leipäsalaatti sopii grilliruuan kaveriksi ja maistuu erityisesti lounasaikaan. Tässä ohjeessa kesäkurpitsa paahdetaan grillissä tai uunissa grillivastuksen alla. Makua antavat myös paahdetut paprikat. Paprikoita kannattaa paahtaa kerralla enemmän, sillä ne maistuvat upeilta grillatun lihan kanssa. Mausta ne silloin suolalla, mustapippurilla, oliiviöljyllä ja tilkalla viinietikkaa, jonka jälkeen purkita. Hillotut punasipulit liemineen toimivat salaatinkastikkeena, jolloin erillistä kastiketta ei tarvita. Paahdettujen paprikoiden ja hillottujen punasipuleiden ohje on julkaistu blogissa jo aiemmin, mutta ne löytyvät vielä postauksem lopusta. Pyöräytä myllystä mausteeksi suolaa, mustapippuria ja chilihiutaleita.

PANZANELLA

2 pientä kesäkurpitsaa
4 viipaletta maalaisleipää
2 rkl öljyä
2 tomaattia
250 g kirsikkatomaatteja
1 dl hillottuja punasipuleja liemineen (ohje alla)
2 paahdettua paprikaa (ohje alla)
100 g fetajuustoa
1 dl kivettömiä mustia oliiveja
2 dl lehtipinaattia
½ tl suolaa myllystä
½ tl mustapippuria myllystä
¼ tl chilihiutaleita myllystä

  1. Leikkaa kesäkurpitsa ohuiksi kolikoiksi. Voitele ne kevyesti öljyllä ja paista muutama minuutti grillissä vihannespannussa tai uunissa grillivastuksen alla. Mausta halutessasi suolalla ja pippurilla.
  2. Grillaa leipäviipaleisiin kaunis väri grillissä tai paahda paistinpannussa/paahtimessa. Leikkaa reunat pois ja kuutioi viipaleet. Lohko isot tomaatit ja puolita kirsikkatomaatit. Viipaloi paahdetut paprikat.
  3. Laita kaikki kasvikset tarjoiluastiaan. Kuutioi fetajuusto ja lisää se oliivien ja leipäviipaleiden kanssa kulhoon.
 

Paahdetut paprikat

Puolita ja halkaise paprikat pituussuunnassa, poista valkoinen osa ja siemenet sisältä ja pane puolikkaat uunivadille leikkausointa alaspäin. Laita uuniin 250 asteeseen. Kun kuori on mustunut, ota pois uunista ja laita paprikat jäähtymään muovipussiin tai muovikelmulla peitettyyn kulhoon. Leikkaa paprikat viipaleiksi.


Hillottut punasipulit 
2 punasipulia
½ dl viinietikkaa
2 rkl sokeria
2 rkl balsamicoa
mustapippuria myllystä
½ tl suolaa
1 dl öljyä
Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi renkaiksi. Kiehauta etikka, sokeri, balsamico, mustapippuri ja suola. Lisää joukkoon punasipulit. Kiehauta. Anna jäähtyä ja lisää öljy. Jäähdytä.

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.