sunnuntai 8. maaliskuuta 2015

Appelsiiniset suklaasarvet




Naistenpäivän kunniaksi herkuteltiin tänään makeilla sarvilla, joiden salaisuus on appelsiinituorejuuston ja suklaan yhdistelmä. Tämä klassinen makupari toimii mainiosti myös hiivataikinasta valmistettujen sarvien täytteenä. Sarvet sopivat niin aamiaispöytään kuin herkuksi kahvin kanssa.



Sarvien appelsiini-suklaasisus on taivaallisen hyvää
 
APPELSIINI-SUKLAASARVET

25 g hiivaa
3 dl maitoa
1 kananmuna
½ dl sokeria
ripaus suolaa
n. 8-9 dl vehnäjauhoja
100 g pehmeää voita

Täyte:
125 g tummaa suklaata
100 g appelsiinituorejuustoa
75 g pehmeää voita
½ dl sokeria

Voiteluun: kananmunaa
Koristeluun: tomusokeria ja sulatettua tummaa suklaata 
  1. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Sekoita joukkoon kananmuna, sokeri ja suola. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa.
  2. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  3. Valmista kohoamisen aikana täyte: Rouhi suklaa. Yhdistä suklaarouhe, appelsiinituorejuusto, pehmeä voi ja sokeri.
  4. Vaivaa kohonnutta taikinaa leivinpöydällä ja jaa se kahteen osaan. Kauli palat pyöreiksi levyiksi (läpimitta 40 cm). Jaa levyt taikinapyörällä kahdeksaksi kolmioksi. Laita täytettä jokaisen taikinakolmion leveään päätyyn ja kääri rullalle aloittaen leveästä päästä. Taivuta sarven muotoon pellille leivinpaperin päälle. Kohota leivinliinan alla noin 30 minuuttia.
  5. Kuumenna uuni 225 asteeseen. Voitele sarvet kananmunalla ja paista uunin keskitasolla noin 10-12 minuuttia. 
  6. Puuteroi jäähtyneet sarvet tomusokerilla ja valuta koristeeksi sulatettua suklaata.





Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.