Varma hittipasta! Oheinen resepti on muokattu Liemessä Jennin uudesta
uunifetapastasta. Kirjasin kokeillun reseptin muistiin, sillä tätä pastaa tulee
kokattua jatkossakin. Täydellinen yhdistelmä pehmeää ja lempeän makuista fetaa
yhdistettynä makean hapokkaisiin kirsikkatomaatteihin. Ensi kerralla lisään pastan
joukkoon vielä kourallisen pinjansiemeniä makua ja kivaa purutuntumaan
antamaan!
UUNIFETAPASTA
250 g hyvää pastaa esim. Rummo
200 g fetajuustoa
1 dl oliiviöljyä
1 tl chilirouhetta
500 g kirsikkatomaatteja
mustapippuria
ripaus suolaa
tarjoiluun: basilikaa
- Kuumenna uuni 200 asteeseen ja aseta ritilä uunin keskitasolle.
- Lorauta uunivuoan pohjalle tilkka oliiviöljyä. Laita fetapala kokonaisena vuokaan. Ripottele chilirouhe fetan pinnalle ja lorauta päälle reippaasti oliiviöljyä. Laita kirsikkatomaatit vuokaan ja pyöräytä oliiviöljyssä. Rouhi päälle mustapippuria ja viimeistele ripauksella suolaa.
- Laita vuoka uuniin ja paahda keskitasolla noin vartti. Nosta lopuksi vuoka uunin yläosaan, käännä päälle grillivastus ja lisää lämpöä 225 asteeseen. Paahda vielä noin 10 minuuttia tai kunnes juuston ja tomaattien pinta alkaa tummua. Huom! Tarkkaile paahtumista. Paistoaika riippuu uunista.
- Keitä pasta ohjeen mukaan. Jos käytät oksallisia kirsikkatomaatteja, poista oksat ja kannat. Riko uunifetaa hieman ja sekoita koko uunivuoallinen pastan joukkoon. Tarjoile basilikan kera.
Lähetä kommentti