torstai 21. helmikuuta 2019

Matcha-juustokakku



Päädyin tekemään pitkästä aikaa paistettua juustokakkua. Käytin kakkuun matchajauhetta, joka on hienoa, voimakasta japanilaista vihreää teetä. Matcha sopii mm. leivonnaisiin ja juomin kauniin värin ja tunnistettavan maun takia. Täyteläistä makua antoi myös valkosuklaa. Kakku paistetaan vesihauteessa, mikä estää pinnan halkeilua ja takaa samettisen suutuntuman.

MATCHA-JUUSTOKAKKU (GREEN TEA CHEESE CAKE)

Pohja:
180 g digestivekeksejä
3 rkl voisulaa

Täyte:
100 g valkosuklaata
2 rkl limemehua
400 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g mascarponejuustoa
1 dl sokeria
4 kananmunaa
2 tl matcha-jauhetta

Koristeeksi:
esim.  tuoreita mansikoita tai vadelmia


  1. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Vuoraa irtopohjavuoka ulkopuolelta tiukasti parilla kerroksella foliota.
  2. Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Lisää koneen käydessä joukkoon sulatettu voi.
  3. Painele keksiseos napakasti vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
  4. Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Purista limestä mehu.
  5. Vatkaa tuorejuusto, mascarpone, sokeri, sulatettu valkosuklaa ja limemehu kulhossa. Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan, sekoita lopuksi joukkoon matcha-jauhe.
  6. Kaada kakkuseos vuokaan keksipohjan päälle. Kypsennä kakkua vesihauteessa 170 asteisessa uunissa noin yhden tunnin ajan. Anna jäähtyä.


Tarjoile esim. tuoreiden mansikoiden tai vadelmien kera.



Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.