Päädyin tekemään pitkästä aikaa paistettua juustokakkua. Käytin kakkuun
matchajauhetta, joka on hienoa, voimakasta japanilaista vihreää teetä. Matcha
sopii mm. leivonnaisiin ja juomin kauniin värin ja tunnistettavan maun takia.
Täyteläistä makua antoi myös valkosuklaa. Kakku paistetaan vesihauteessa, mikä
estää pinnan halkeilua ja takaa samettisen suutuntuman.
MATCHA-JUUSTOKAKKU (GREEN TEA CHEESE CAKE)
Pohja:
180 g digestivekeksejä
3 rkl voisulaa
Täyte:
100 g valkosuklaata
2 rkl limemehua
400 g maustamatonta tuorejuustoa
250 g mascarponejuustoa
1 dl sokeria
4 kananmunaa
2 tl matcha-jauhetta
Koristeeksi:
esim. tuoreita mansikoita tai vadelmia
- Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Vuoraa irtopohjavuoka ulkopuolelta tiukasti parilla kerroksella foliota.
- Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Lisää koneen käydessä joukkoon sulatettu voi.
- Painele keksiseos napakasti vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Sulata valkosuklaa vesihauteessa tai mikrossa. Purista limestä mehu.
- Vatkaa tuorejuusto, mascarpone, sokeri, sulatettu valkosuklaa ja limemehu kulhossa. Vatkaa joukkoon munat yksi kerrallaan, sekoita lopuksi joukkoon matcha-jauhe.
- Kaada kakkuseos vuokaan keksipohjan päälle. Kypsennä kakkua vesihauteessa 170 asteisessa uunissa noin yhden tunnin ajan. Anna jäähtyä.
Tarjoile esim. tuoreiden mansikoiden tai vadelmien kera.
Lähetä kommentti