Ihana pehmeän tahmea gluteeniton mutakakku! Päältä rapeaa ja sitkeää,
keskeltä kosteaa. Taikinassa on tummaa suklaata ja pinnalla Daim-rouhetta.
Kakku sai muhkean muotonsa korkeassa irtopohjavuoassa. Alkuperäinen ohje löytyi
Kotivinkistä.
GLUTEENITON DAIM-MUTAKAKKU
300 g tummaa suklaata
125 g voita
6 kananmunaa
2½ dl sokeria
ripaus suolaa
2 tl vaniljasokeria
150 g Daim-suklaata
Koristeluun: vadelmia ja Daim-suklaata
- Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Pingota leivinpaperi Ø 23 cm:n irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin ja voitele reunat.
- Paloittele tumma suklaa ja voi kulhoon, sulata ne mikrossa välillä sekoittaen.
- Erottele valkuaiset ja keltuaiset. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi, vaaleaksi vaahdoksi.
- Vaahdota toisessa kulhossa valkuaiset ja ripaus suolaa, kunnes vaahdosta muodostuu pehmeitä huippuja.
- Sekoita suklaa-voiseos vähitellen keltuaisvaahdon joukkoon. Lisää vaniljasokeri. Kääntele valkuaisvaahto pienissä erissä joukkoon. Kääntele tasaiseksi.
- Kaada taikina vuokaan, rouhi Daim ja ripottele rouhe pinnalle. Laske uunin lämpötila 150 asteeseen ja paista kakkua keskitasolla 45-60 minuuttia. Kakku on valmis, kun se kovettuu pinnalta, mutta hammastikulla kokeilemalla sisus on vielä kosteaa. Anna jäähtyä hetki vuoassa ennen vuoasta irroittamista ja koristelua.
Lähetä kommentti