perjantai 13. maaliskuuta 2015

Sitruunatäytteiset maalaiskananpojan fileet ja tomaattinen bulgur



Pirteän keväinen menu syntyy maalaiskananpojan rintafileistä sitruunatäytteellä ja tomaattisesta bulgur-lisukkeesta. Höyrytetystä, kuivatusta ja murskatusta durumvehnästä valmistettu bulgur tuo kivaa vaihtelua pastalle, riisille tai perunoille. Lähi-Idän keittiössä paljon käytetty bulgur sopii myös salaatteihin ja on hyvä kuidun ja proteiinin lähde. Keitettäessä veteen kannatta laittaa mukaan puristettua appelsiinimehua, mausteita tai kasvislientä - näin bulgur saa hyvän lisämaun. Tällä kertaa bulgurista valmistui tomaattinen lisuke.

SITRUUNATÄYTTEISET MAALAISKANAN FILEET

4 maalaiskananpojan rintafileetä 
1 luomusitruuna
1 dl persiljaa tai salviaa
2 valkosipulinkynttä
3 rkl oliiviöljyä
voi-öljyseosta paistamiseen
suolaa ja mustapippuria
  1. Pese sitruuna huolellisesti ja raasta kuoren keltainen osa. Poista loput kuoret ja viipaloi noin sentin paksuisiksi viipaleiksi.
  2. Sekoita persilja, valkosipuli, sitruunankuori, ja oliiviöljy kulhossa. Laita fileet kulhoon ja anna marinoitua seoksessa noin puolituntia tai seuraavaan päivään.
  3. Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leikkaa viilto fileiden paksuimpaan osaan ja paina siihen sitruunaviipale. Kuumenna voi-öljyseos paistinpannussa. Ruskista fileiden pinta paistinpannussa. Mausta suolalla ja mustapippurilla. 
  4. Laita fileet uunivuokaan ja paina paksuimpaan fileeseen paistomittari. Kypsennä fileitä kunnes sisälämpötila uunissa on 70 astetta (noin 12-15 minuuttia). Anna vetäytyä viisi minuuttia ennen tarjoilua.


TOMAATTINEN BULGUR

1 sipuli
1 valkosipuli
1 rkl oliiviöljyä
1 prk laadukasta tomaattimurskaa
3 dl bulgurdia
4 dl vettä
1 tl suolaa

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa. Lisää tomaattimurska, bulgur, vesi ja suola. Keitä kunnes bulgur on kypsää, noin 15 minuuttia. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

Tomaattinen bulgur on maukas lisäke

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.