Chia-siemenet jatkavat voittokulkuaan ruokatrendien kärjessä. Chia
(Salvia hispanica) on minttukasvi, joka kasvaa luonnonvaraisena Meksikossa ja
Guatemalassa. Kasvin siemenet ovat erinomainen omega 3-rasvahappojen lähde sekä
proteiinirikas piristys ruokavalioon. Chia-siemenet geeliytyvät nesteessä ja
imevät itseensä jopa 12-kertaisen määrän vettä. Geeliytyminen tapahtuu noin 15
minuutissa. Erilaisia chia-vanukkaita on näkynyt niin blogeissa, lehdissä kuin
ruokakirjoissakin. Tällä kertaa vanukas taipui suklaiseksi herkuksi
kaakaojauheen avulla. Vanukas on todella yksinkertainen tehdä ja sopii arkiherkuksi,
aamu- tai välipalalla nautittavaksi.
Chian siemeniä voi syödä 15 grammaa päivässä |
CHIA-SUKLAAVANUKAS
(2 annosta)
2 dl kookos- tai mantelimaitoa
½ dl chia-siemeniä
1-2 rkl luomuhunajaa
1 ½ rkl (raaka)kaakaojauhetta
marjoja- tai hedelmiä
Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna turvota 10-15 minuuttia. Jos
vanukas on liian jämäkkää sekoita joukkoon lisää nestettä. Mausta ja koristele marjoilla
ja hedelmillä.
Lähetä kommentti