lauantai 14. maaliskuuta 2015

Chia-suklaavanukas




Chia-siemenet jatkavat voittokulkuaan ruokatrendien kärjessä. Chia (Salvia hispanica) on minttukasvi, joka kasvaa luonnonvaraisena Meksikossa ja Guatemalassa. Kasvin siemenet ovat erinomainen omega 3-rasvahappojen lähde sekä proteiinirikas piristys ruokavalioon. Chia-siemenet geeliytyvät nesteessä ja imevät itseensä jopa 12-kertaisen määrän vettä. Geeliytyminen tapahtuu noin 15 minuutissa. Erilaisia chia-vanukkaita on näkynyt niin blogeissa, lehdissä kuin ruokakirjoissakin. Tällä kertaa vanukas taipui suklaiseksi herkuksi kaakaojauheen avulla. Vanukas on todella yksinkertainen tehdä ja sopii arkiherkuksi, aamu- tai välipalalla nautittavaksi.

Chian siemeniä voi syödä 15 grammaa päivässä

CHIA-SUKLAAVANUKAS
(2 annosta)

2 dl kookos- tai mantelimaitoa
½ dl chia-siemeniä
1-2 rkl luomuhunajaa
1 ½ rkl (raaka)kaakaojauhetta
marjoja- tai hedelmiä

Sekoita kaikki aineet keskenään ja anna turvota 10-15 minuuttia. Jos vanukas on liian jämäkkää sekoita joukkoon lisää nestettä. Mausta ja koristele marjoilla ja hedelmillä. 



Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.