keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Bataattiburgerit


Kauniin väriset bataattiburgerit ovat vilahdelleet lukuisissa blogi- ja instagrampäivityksissä, eikä ihme - idea on hyvin yksinkertainen, maku lempeän makea ja valmistus helppoa. Bataattiburgereiden hampurilaissämpylä korvataan paahdetuilla bataattiviipaleilla. Väliin voi laittaa mieleisiään täytteitä. Yksi vaihtoehto on paistaa pelkistetty pihvi laadukkaasta jauhelihasta.  Jauhelihapihvin lisäksi hampurilaisen väliin voi kasata salaatinlehtiä, tomaattia, (puna)sipulia, suolakurkkua, maustettua majoneesia, sinappia, ketsuppia, sipulirouhetta ja cheddaria.


BATAATTIKIEKOT
(3-4 hampurilaiseen)

1 bataatti (mahdollisimman iso ja pyöreä)
1-2 rkl oliiviöljyä
chilirouhetta

Pese bataatti huolellisesti ja leikkaa siitä noin sentin paksuisia kiekkoja. Bataattia ei tarvitse välttämättä kuoria. Levittele kiekot uunipellille ja sivele niiden pinta öljyllä. Ripottele pinnalle suolaa ja chilirouhetta.  Paahda bataatteja 225-asteisessa uunissa noin 20 minuuttia, eli kunnes bataatit ovat pehmenneet kunnolla ja ruskettuvat hieman pinnalta. Bataatit voi kypsentää myös grillissä. Paista jauhelihapihvit, pilko tomaatit ja sipulit, huuhtele salaatti ja sekoita majoneesiin haluamasi mausteet. Kasaa burgeri bataattikiekkojen väliin.

PELKISTETYT HAMPURILAISPIHVIT
(4 pihviä)

400-600 g  rasvaista (lähes 20 %) naudan jauhelihaa
suolaa ja mustapippuria myllystä

Paistamiseen: voi-öjyseosta

Ota jauheliha hyvissä ajoin huoneenlämpöön ennen pihvien valmistusta. Siirrä se kulhoon, mausta ripauksella suolaa ja pippuria. Sekoita hyvin. Muotoile massasta kostutetuin käsin neljä pihviä. Paina pihvejä esimerkiksi lastalla hieman matalammiksi. Kuumenna paistinpannu, lisää nokare voita ja tilkka öljyä. Paista jauhelihapihvejä kuumalla pannulla noin 2-3 minuuttia kummaltakin puolelta. Naudan jauhelihasta tehdyt pihvit voivat jäädä hieman punertaviksi sisältä, jolloin pihvin mehevyys säilyy. Pihvit voi jälkikypsentää uunissa 175 asteessa noin 5-10 minuuttia.

MAUSTETTU MAJONEESI

Mausta valmista majoneesia (n. 2 d) esimerkiksi:
  • hienonnetulla valkosipulinkynnellä 
  • limetin mehulla ja kuorella 
  • savupaprikalla tai kuullotetulla currylla 
  • kuullotetulla tomaattimurskalla tai
  • sriraracha-kastikkeella.

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.