Itsetehty sima tekee vapun! Perinteinen sima on verraton kevätjuoma ja sopii
kuplajuomaksi myös kesäjuhliin. Sima on valmista noin 3-5 päivässä, joten sen
ehtii vielä valmistaa vapuksi. Parhaimmillaan
sima on viikon sisällä valmistumisestaan.
Tänä vappuna Foodiliciouksen kotipanimossa porisi sekoitus jotain uutta
ja jotain vanhaa. Perinteinen sima valmistui vaaleana versiona, jonka
makuaineena toimi appelsiini. Vaaleankeltainen ja kuplivan raikas juoma tuo
vappufiiliksen ja antaa lupauksen aurinkoisesta kesästä. Oli sää mitä tahansa,
niin kyllä vapusta alkaa kesä!
APPELSIINISIMA
4 appelsiinin mehu ja 1 appelsiinin kuori
1 sitruunan mehu
4 l vettä
500 g sokeria
1 mm tuorehiivaa (herneen kokoinen pala)
Pullotukseen: sokeria ja rusinoita
- Kuori yhden pestyn appelsiinin kuoriosa lastuiksi. Purista appelsiineista ja sitruunasta mehu.
- Kiehauta puolet vedestä ja kaada sokerien päälle. Lisää loput vedestä, appelsiininkuoret sekä appelsiini- ja sitruunamehu joukkoon, anna jäähtyä kädenlämpöiseksi.
- Liuota hiiva tilkkaan vettä ja sekoita nesteeseen. Anna käydä huoneenlämmössä noin 1 vuorokausi.
- Siivilöi sima ennen pullotusta. Lisää pulloihin 1 tl sokeria ja muutama rusina. Paine pullossa kasvaa käymisen jatkuessa, joten älä käytä liian tiukkaa korkkia.
- Sima on valmista, kun rusinat nousevat pintaan. Viileässä valmistumisaika on noin viikko, huoneenlämmössä noin 3 päivää. Säilytä sima viileässä ja käytä noin viikon kuluessa.
Jos haluat tummempaa simaa, käytä fariinisokeria (500 g). |
Lähetä kommentti