torstai 7. toukokuuta 2015

Mansikka-brita



Helppotekoinen ja maistuva kakku vaikka äitienpäiväksi! Mansikoilla täytetty Brita-kakku on ihanan kesäinen leivonnainen, joka maistuu myös grillijuhlien jälkiruokana. Ainoa tarkkuutta vaativa työvaihe on valkuaisten erottaminen. Pohjan voi hyvin valmistaa tarjoilua edeltävänä päivänä. Nopeimmin brita onnistuu yhdestä pellin kokoisesta levystä, joka leikataan kahteen osaan (pohjalevyksi ja kanneksi). Taikinasta saa myös mainiosti pyöreän kakun levittämällä taikinan kahdelle pellille ympyrän muotoon. Oheinen kakku toimitti syntymäpäiväkakun virkaa vappuna ja siitä riitti tarjottavaa koko naapurustolle. Ohje kannattaa puolittaa, jos syöjiä ei ole paljoa. Tuoreita mansikoita odotellessa valmistin britan täytteen pakastimesta löytyneistä metsämansikoista. Vielä on muutama rasia jemmassa kesämökin mansikkakeitaan aarteita. Mansikkakesää odotellessa!


MANSIKKA-BRITA
(10 reilua annosta)

Pohja:
150 g voita
1 ½ dl sokeria
4 keltuaista
2 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Marenki:
4 valkuaista
2 dl sokeria

Täyte:
2 dl kuohukermaa
1 prk maitorahkaa
½ dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
5 dl (pakaste) mansikoita
  1. Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Erottele valkuaiset. Varo ettei valkuaisen joukkoon pääse keltuaista.
  2. Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää keltuaiset yksitellen ja jatka vatkaamista. Sekoita leivinjauhe vehnäjauhoihin. Siivilöi jauhoseos taikinaan vuorotellen maidon kanssa ja sekoita tasaiseksi. Levitä taikina kaapimella ohueksi kerrokseksi uunipellille leivinpaperin päälle tai kahdeksi ympyrän muotoiseksi levyksi kahdelle uunipellille.
  3. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi erillisessä puhtaassa ja kuivassa kulhossa. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista, kunnes seos on jäykkää ja kiiltävää.
  4. Levitä marenkiseos taikinan päälle ja paista uunissa noin 30 minuuttia, kunnes marenki on ruskettunut kauniisti.
  5. Anna levyn jäähtyä ja leikkaa se sitten kahtia. Nosta toinen levy tarjoiluastialle. Jos teet pyöreän britan, aseta toinen levyistä tarjoiluastialle.
  6. Vaahdota kerma, sekoita sen joukkoon maitorahka ja sokerit. Levitä täyte pohjalevylle. Pakastemansikat voi soseuttaa ja sekoittaa ne täytteen joukkoon. Jos käytät tuoreita mansikoita, viipaloi ne ja levitä vasta täytteen päälle. Nosta toinen kakkulevy päälle. Koristele kakun pinta mansikoilla.


Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.