Herkullinen täyte burritoille tai pitaleiville. Mustapapu-guinoatäyte on täydellistä (kasvis)ruokaa,
joka maistuu sellaisenaan tai pitaleipien ja tortillojen täytteenä. Täytteessä on
sopivasti tulisuutta ja ruokaisuutta, eikä se kaipaa lihahöysteitä. Kokeile
seuraksi vaikka itse tehtyä tuoretomaattisalsaa, ranskankermaa, raastettua
cheddarjuustoa ja salaattia. Alkuperäiset reseptit ovat Jenni Häyrisen kirjasta
Katukeittiö - parempaa roskaruokaa. Itse sain ne käsiini Vantaan opiston
Katuruokaa sisätiloissa –kurssilta ja ohjeet ovat hioutuneet oheisiin
muotoihinsa kokkailukertojen myötä. Täytynee tunnustaa, että Mustapapu-guinoapata
on porissut useamman kerran viimeisen kuukauden aikana. Siihen on helppo jäädä
koukkuun!
MUSTAPAPU-QUINOATÄYTE
(4-6 hengelle)
1 dl quinoaa (tai riisiä)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
öljyä paistamiseen
1 tlk tomaattimurskaa (400g)
1 tl jeeraa eli juustokuminaa
tuoretta korianteria
cayannepippuria maun mukaa
½ limetin mehu
suolaa ja pippuria myllystä
ripaus sokeria
1,5 dl kasvislientä
1 pss pakastemaissia
1 prk mustapapuja (250g)
Lisäksi:
pitaleipiä tai tortilloja
cheddarjuustoa
ranskankermaa
salsa rojaa
salaattia
- Huuhtele quinoa lämpöisellä vedellä ja keitä sen jälkeen kypsäksi miedolla lämmöllä (noin 15 minuuttia) kaksinkertaisessa määrässä vettä.
- Hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuullota hienonnettu sipuli öljyssä pannulla. Lisää valkosipuli. Sekoita joukkoon tomaattimurska, mausteet ja keitetty kvinoa. Hauduta 30 minuuttia lisäten kasvislientä erissä.
- Lisää sulaneet pakastemaissit ja huuhdellut mustapavut. Hauduta 10 minuuttia. Tarkista suola ja tulisuus.
SALSA ROJA ELI TUORETOMAATTISALSA
3 tomaattia
1 salottisipuli
2 valkosipulinkynttä
kourallinen tuoretta korianteria
½ limen mehu
½ rkl sokeria
1 rkl punaviinietikkaa
pieni pala chiliä
suolaa ja pippuria myllystä
Kuutioi tomaatit, hienonna sipulit ja palittele chili pieniksi. Sekoita
kaikki ainekset keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa.
Lähetä kommentti