lauantai 2. toukokuuta 2015

Pinaattinen parsakeitto ja pekonimurua




Helppoa helpompi parsakeitto! Syökää parsaa, se on parhaimmillaan juuri nyt. Parsakausi kestää huhtikuun lopusta juhannukseen. Blogissa on julkaistu jo aiemmin sitruunaisen parsakeiton ohje ja jatkoa piisaa. Tällä kertaa parsa saa kaverikseen tuoretta pinaattia ja paahdettua pekonia. Mikä parasta, keitto valmistuu reilussa vartissa! Osta mahdollisimman tuoreita ja pieniä parsoja, jolloin niitä ei tarvitse edes kuoria. Keiton pinnalle paahdetaan pekonimurua, jolloin keitosta saa myös ruokaisamman aterian.


PINAATTINEN PARSAKEITTO PAAHDETULLA PEKONILLA
(3-4 annosta)

500 g vihreää parsaa
1 sipuli
1 rkl oliiviöljyä
5 dl kasvislientä
noin 50 g tuoretta pinaattia
1-2 dl kermaa
½ sitruunan mehu
suolaa ja valkopippuria
Keiton pinnalle: 1 pkt pekonia

  1. Huuhdo parsa. Poista parsatangon tyvestä varren puumainen osa (1-2 cm, kohta napsahtaa taitettaessa poikki). Leikkaa parsa noin kolmeen osaan ja ota nuput erikseen. Kuori ja hienonna sipuli.
  2. Kuumenna oliiviöljy kattilassa. Lisää sipulisilppu ja parsa. Kuullota muutama minuutti käännellen. Lisää kasvisliemi ja keitä 5 minuuttia. Lisää parsannuput ja keitä vielä 3 minuuttia.
  3. Ota muutama nuppu erilleen ja soseuta keitto sauvasekoittimella sileäksi. Lisää kerma ja mausta puristetulla sitruunan mehulla, suolalla ja valkopippurilla.
  4. Kuutioi pekonisiivut. Paahda pekonikuutioita kuumalla pannulla, kunnes ne kypsyvät ja saavat hieman väriä. Koristele keitto parsannupuilla ja paahdetulla pekonilla.

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.