torstai 30. huhtikuuta 2015

Rahkamunkit




Munkit kuuluvat ehdottomasti vappuun, mutta näillä raikkaan sitruunaisen täytteen omaavilla rahkamunkeilla voi herkutella milloin vain! Pienet ja pyöreät rahkamunkit ovat pinnalta rapeita, sisältä ihanan meheviä ja kosteita. Rahka mehevöittää munkkitaikinan ja munkin sisälle pursotettava lemon curdilla maustettu rahka tuo pirtsakkuutta.

Munkin sisältä löytyy sitruunainen rahkatäyte

RAHKAMUNKIT LEMON CURD-TÄYTTEELLÄ
(16 kpl)

Taikina:
1 dl maitoa (vettä tai simaa)
50 g voita
½ prk maitorahkaa (125 g)
25 g hiivaa
1 tl suolaa
1 dl sokeria
½ rkl kardemummaa
1 kananmuna
n. 5-7 dl vehnäjauhoja

Paistamiseen: kasviöljyä

Pinnalle: sokeria

Rahkatäyte:
½ prk maitorahkaa (125 g)
½ dl lemon curdia eli sitruunatahnaa


  1. Kuumenna maito lähes kiehuvaksi, lisää siihen rahka, jolloin seoksesta tulee suunnilleen kädenlämpöistä. Liuota hiiva kädenlämpöiseen maito-rahkaseokseen. Sekoita joukkoon kananmuna, sokeri, suola ja kardemumma. Alusta jauhot taikinaan vähitellen. Lisää pehmeä voi jauhojen lisäämisen loppuvaiheessa. Alusta taikinaa, kunnes se on tasaista ja irtoaa käsistä sekä kulhon reunoista. Taikina saa jäädä pehmeäksi. Anna taikinan kohota leivinliinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia.
  2. Kun taikina on kohonnut kaksinkertaiseksi, ota se leivinpöydälle ja vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Pyörittele taikinasta pikkupullia. Kohota pullat liinan alla kaksinkertaiseksi.
  3. Kuumenna öljy valurautapadassa tai paksupohjaisessa teräskattilassa (öljyä tulee olla kattilan pohjalla noin 5 cm). Kokeile rasvan kuumuutta taikinanokareella. Koepalan tulee ruskistua kauniisti noin minuutissa, tällöin rasva on noin 180-asteista eli sopivaa munkkien paistoon. Paista munkit muutama kerrallaan, upottaen ne rasvaan, käännä paiston puolivälissä.
  4. Nosta munkit reikäkauhalla lautaselle talouspaperin päälle valumaan. Pyörittele munkit lämpimänä sokerissa (tai pakasta sokeroimatta).
  5. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja pursota pursotinsuuttimella täytettä munkkien sisään (pitkä putkilon mallinen tylla).


Hauskaa vappua!



Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.