keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

Kanasalaattia Jamie Oliverin tapaan



Raikas ja ruokaisa salaatti on oiva vaihtoehto lounaalle tai päivälliselle. Riittoisa ja nopea salaatti on myös täydellinen kuntoilijan lounas.  Guinoa lisää ruokaisuutta ja pitää nälän poissa salaattiateriankin jälkeen. Luontaisesti gluteeniton ja miedonmakuinen quinoa sopii hyvin salaatteihin, pataruokiin ja lisäkkeeksi. Anton & Antonin ruokakassista löytyi oheinen ohje ja valmis Jamie Oliverin Super tomaatti & olive guinoasekoitus. Jamien valmis sekoitus oli varsin maukas ja salaatin sai ennätysajassa tarjoilukuntoon. Jos Jamien ruokatuotteet eivät kuulu kotikaupan valikoimiin, voi  valmiin guinoasekoituksen korvata parilla desillä keitettyä guinoaa tai vaikkapa riisiä ja lisäämällä joukkoon tuoreita yrttejä makua antamaan. Salaatti sopii mainiosti myös vappupiknikille!

 Jamien guinoa-sekoituksen voi korvata parilla desillä keitettyä guinoaa *
 
JAMIE OLIVERIN KANA-QUINOA SALAATTI
(2-3 annosta pääruokana)

1 pkt (300 g) kananpojan fileesuikaleita (Naapurin Maalaiskananpojan)
1 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
1 pss Jamie Oliverin Super tomaatti- ja guinoasekoitusta *
1 avokado
½ pss baby pinaattia (3-4 dl)

Koristeluun: 1 granaattiomena

  1. Kuumenna öljy paistinpannussa, lisää kanasuikaleet ja paista läpikypsiksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon Jamie Oliverin Super guinoasekoitus (tai vastaava määrä keitettyä guinoaa) ja kuumenna hetki sekoitellen. Maista ja mausta tarvittaessa lisää.
  2. Huuhdo ja kuivaa pinaatti esimerkiksi keittiöpyyhkeen päällä. Kuori ja kuutioi avokado.
  3. Yhdistä salaatin ainekset tarjoilukulhossa ja koristele lopuksi granaattiomenan siemenillä.


Vinkki: halkaise granaattiomena ja naputa kuorta esimerkiksi puulastalla kulhon päällä - siemenet tippuvat ehjinä ja irrallisina kulhoon

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.