maanantai 27. huhtikuuta 2015

Samppanjabrunssia ja ruokakuvausta



Viimeiset kaksi viikonloppua ovat vierähtäneet opiston kurssien merkeissä. Viikko sitten kippisteltiin keväälle samppanjabrunssilla ja kulunut viikonloppu tutustuttiin ruokakuvauksen saloihin ammattivalokuvaajan johdolla itse kokaten ja kuvaten. 

Kuvassa on ihanaisen Sokerilla blogin Ellin sitoma kimppu, joka toimi ruokakuvauskurssin rekvisiittana ja ilahduttaa vielä kurssin jälkeenkin.

Samppanjabrunssi 

Kupliva kokonaisuus hyvän ruuan ja juoman ystäville sekä ripaus luksusta kevään kunniaksi! Samppanjabrunssi aloittaa päivän ylellisesti. Kokonaisuudesta on helppo poimia vinkkejä vaikkapa vappubrunssille. Brunssilla kilisteltiin kuohuvalla ja herkuteltiin kiireettömästi. Valmistimme laadukkaista raaka-aineista koostuvan keväisen menun, jonka nautimme samppanjan kera.

Tässä on samppanjabrunssilla toteutettu menu:


Mäticanapeet
Pastramilohi ja piparjuurismetana
Italialaiset kalapullat
Savusiikamoussea ja varhaisperunaa

Bresaola carpaccio
Raakamakkarahyrrät
Souvlaki-vartaat ja chilimajoneesi

Parsa-mansikkasalaatti ja sitruuna-minttuvinegretti
Peruna-papusalaatti
Välimeren couscoussalaatti ja punainen pestokastike

Cheddarjuustogrissinit

Kolmen täytteen makeat tuulihatut
Mantelisuklaatryffelit

**
JUOMAT
Lanson Black Label Brut
Moët & Chandon Rosé Impérial Brut

Osa ohjeista tullaan näkemään varmasti kevään aikana myös blogin puollella!

Kokkaus- ja ruokakuvauskurssi

 

Ruokakuvauskurssilla olin ensimmäisen päivän oppilaan roolissa ja vastasin toisen eli varsinaisen kuvauspäivän ruuista. Kurssilaiset kokkasivat ja kuvasivat suunnittelemani neljän ruokalajin menun sopivine ruokajuomineen. Kurssi oli tarkoitettu ruuanlaitosta ja valokuvauksesta kiinnostuneille valokuvaajille amatööreistä ammattilaisiin. Kahden kurssipäivän aikana tutustuimme ruokakuvaukseen saloihin teoriassa ja käytännössä valokuvaaja Timo Ripatin johdolla. Ensimmäisen päivän aikana perehdyimme ruokakuvien salaisuuksiin teorian ja käytännön harjoitusten avulla. Toisena päivänä valmistimme herkullisen neljän ruokalajin menun ja kuvasimme sen ammattikuvaajan kanssa studio-olosuhteissa. Kurssilla opittiin kuvaamisesta, nautittiin hyvästä ruuasta ja seurasta. Kirjoitan kurssilta saaduista ruokakuvausvinkeistä oman postauksensa!

Tässä on valmistamamme ja kuvaamamme menu: 


Parsa-mansikkasalaatti ja sitruuna-minttuvinegretti
***

Pastramilohicrostinit ja piparjuurimousse
***

Pekoni tournedos ja ranskalainen lämmin maalaissalaatti
Yrttinen punaviinikastike
Tryffelilohkoperunat
***

Appelsiiniposset, passion-melonisalsaa ja cantuccimurua

JUOMAT
Meinklang Grüner Veltliner 2014
Guigal Côtes du Rhône 2011
Perisecco Limone Spritz

Vinkki: Alkuruokien kanssa nautittu valkoviini (Meinklang GrünerVeltliner) oli hinta-laatusuhteeltaan löytö, joka kannattaa laittaa muistiin kesän kevyitä kala-. kasvis- ja kanaruokia ajatellen. Myös Alkon uutuusjuoma (PeriseccoLimone Spritz), joka rantautui Suomeen Italian hiihtokeskuksista, sopii kuin nakutettu vappujuomaksi!

Ruokakuvauskurssi saa näillä näkymin jatkoa syksyllä!

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.