Viimeiset kaksi viikonloppua ovat vierähtäneet opiston kurssien
merkeissä. Viikko sitten kippisteltiin keväälle samppanjabrunssilla ja kulunut
viikonloppu tutustuttiin ruokakuvauksen saloihin ammattivalokuvaajan johdolla itse
kokaten ja kuvaten.
Kuvassa on ihanaisen Sokerilla blogin Ellin sitoma kimppu, joka toimi ruokakuvauskurssin rekvisiittana ja ilahduttaa vielä kurssin jälkeenkin. |
Samppanjabrunssi
Kupliva kokonaisuus hyvän ruuan ja juoman ystäville sekä ripaus luksusta
kevään kunniaksi! Samppanjabrunssi aloittaa päivän ylellisesti. Kokonaisuudesta on helppo poimia vinkkejä vaikkapa vappubrunssille. Brunssilla
kilisteltiin kuohuvalla ja herkuteltiin kiireettömästi. Valmistimme
laadukkaista raaka-aineista koostuvan keväisen menun, jonka nautimme samppanjan
kera.
Tässä on samppanjabrunssilla toteutettu menu:
Mäticanapeet
Pastramilohi ja piparjuurismetana
Italialaiset kalapullat
Savusiikamoussea ja varhaisperunaa
Bresaola carpaccio
Raakamakkarahyrrät
Souvlaki-vartaat ja chilimajoneesi
Parsa-mansikkasalaatti ja sitruuna-minttuvinegretti
Peruna-papusalaatti
Välimeren couscoussalaatti ja punainen pestokastike
Cheddarjuustogrissinit
Kolmen täytteen makeat tuulihatut
Mantelisuklaatryffelit
**
JUOMAT
Lanson
Black Label Brut
Moët &
Chandon Rosé Impérial Brut
Osa ohjeista tullaan näkemään varmasti kevään aikana myös blogin puollella! |
Kokkaus- ja ruokakuvauskurssi
Ruokakuvauskurssilla olin ensimmäisen päivän oppilaan roolissa ja
vastasin toisen eli varsinaisen kuvauspäivän ruuista. Kurssilaiset kokkasivat
ja kuvasivat suunnittelemani neljän ruokalajin menun sopivine ruokajuomineen. Kurssi
oli tarkoitettu ruuanlaitosta ja valokuvauksesta kiinnostuneille valokuvaajille
amatööreistä ammattilaisiin. Kahden kurssipäivän aikana tutustuimme
ruokakuvaukseen saloihin teoriassa ja käytännössä valokuvaaja Timo Ripatin
johdolla. Ensimmäisen päivän aikana perehdyimme ruokakuvien salaisuuksiin
teorian ja käytännön harjoitusten avulla. Toisena päivänä valmistimme herkullisen
neljän ruokalajin menun ja kuvasimme sen ammattikuvaajan kanssa
studio-olosuhteissa. Kurssilla opittiin kuvaamisesta, nautittiin hyvästä
ruuasta ja seurasta. Kirjoitan kurssilta saaduista ruokakuvausvinkeistä oman
postauksensa!
Tässä on valmistamamme ja kuvaamamme menu:
Parsa-mansikkasalaatti
ja sitruuna-minttuvinegretti
***
Pastramilohicrostinit
ja piparjuurimousse
***
Pekoni
tournedos ja ranskalainen lämmin maalaissalaatti
Yrttinen
punaviinikastike
Tryffelilohkoperunat
***
Appelsiiniposset,
passion-melonisalsaa ja cantuccimurua
JUOMAT
Meinklang Grüner Veltliner 2014
Guigal Côtes du Rhône 2011
Perisecco
Limone Spritz
Vinkki: Alkuruokien kanssa nautittu valkoviini (Meinklang GrünerVeltliner) oli hinta-laatusuhteeltaan löytö, joka kannattaa laittaa muistiin
kesän kevyitä kala-. kasvis- ja kanaruokia ajatellen. Myös Alkon uutuusjuoma (PeriseccoLimone Spritz), joka rantautui Suomeen Italian hiihtokeskuksista, sopii kuin
nakutettu vappujuomaksi!
Ruokakuvauskurssi saa näillä näkymin jatkoa syksyllä! |
Lähetä kommentti