perjantai 12. joulukuuta 2014

Vähän fiinimpi joulutorttu




Kotitekoisten joulutorttujen veroisia ei löydä kaupasta. Oheisella ohjeella valmistuu helposti käsiteltävä gluteeniton rahkavoitaikina, josta syntyy maistuvat joulutortut. Tähtitorttujakin taikinasta saa tehtyä, mutta ne eivät ole rakenteeltaan samanlaisia kuin vehnäjauhosta tehdyt. Myöskään kaulitusta voitaikinasta tuttua lehtevyyttä ei oheisessa taikinassa ole. Maku on sen sijaan vallan mainio. Torttujen luumutäyte maustetaan konjakilla ja päälle taiteillaan piparikoriste. Näin arkisesta tortusta saadaan vähän fiinimpi versio vaikkapa pikkujoulupöytään!


Tortun sisältä löytyy konjakilla höystetty luumutäyte


Gluteeniton rahkavoitaikina sopii niin suolaisiin kuin makeisiin levonnaisiin. Valmista voitaikina hyvissä ajoin ennen leipomista, sillä taikinan pitää saada levätä. Ohjeesta tulee noin 20 pyöreää torttua.
 
GLUTEENITTOMAT JOULUTORTUT

Rahkavoitaikina:
250 g voita
250 g maitorahkaa
1 kananmuna
1 tl leivinjauhetta
½ tl ksantaania
1 tl psylliumia

Täytteeksi: luumumarmeladia (+ loraus konjakkia)

Voiteluun: kananmunaa

Koristeeksi: piparitaikinaa

  1. Sekoita pehmeä voi, maitorahka ja kananmuna tasaiseksi.
  2. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita maitorahka-voiseokseen.  Anna taikinan kovettua jääkaapissa ainakin pari tuntia ennen kaulimista.
  3. Ota taikinasta kerrallaan noin nyrkin kokoinen palanen ja vaivaa se jauhotetulla pöydällä kiinteäksi. Kauli taikinapala noin puolen sentin paksuiseksi levyksi ja ota levystä muotilla (tai lasilla) pyöreitä paloja.
  4. (Mausta luumutäyte konjakilla). Voitele pohjapalojen reunat vedellä, täytä palat luumutäytteellä ja aseta toinen pala kanneksi.  Voitele tortut kananmunalla ja pistele haarukalla muutama reikä kanteen.
  5. Kauli pieni pala piparitaikinaa ohueksi levyksi. Ota muotilla pienellä piparimuotilla haluamiasi kuvioita ja aseta pikkupiparit koristeeksi voidellun tortun päälle.
  6. Paaista tortut 225 asteessa noin 10-15 minuuttia. Koristele tomusokerilla ennen tarjoilua.
Voitele tortut kananmunalla, pistele haarukalla muutama reikä kanteen ja koristele piparilla. 

Hyviä olivat, postausta tehdessä söin jo kolme..

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.