torstai 22. tammikuuta 2015

Pinaatti-perunacurry



Tämä curry saa kaapimaan kulhon pohjalta viimeisetkin rippeet! Curry tarkoittaa Intiassa pataruokaa ja mausteseosta. Sana on peräisin Intian kielen sanasta Khari, joka tarkoittaa kastiketta. Tällä kertaa curry taipui herkulliseksi voimaruuaksi pinaatin kera. Pinaatti-perunacurry valmistuu nopeasti ja on sellaisenaan täyttävää pataruokaa. Lisää täyttävyyttä tuo salaattijuustokuutiot. Makua voi muunnella käyttämällä joko kookosmaitoa tai kermaa. Varsinaisen voimaruuan tästä currysta tekee pinaatti, joka on erinomainen K-vitamiinin ja raudan lähde. Baby eli lehtipinaatin voi käyttää ryöppäämättä.

 
PINAATTI-PERUNACURRY
(3-4 annosta)

 600 g perunaa (kiinteää)
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 tuore chili (vihreä)
3 rkl voita + öljyä
1 ½ rkl currytahnaa (mietoa)
1 tl sokeria (tai hunajaa)
3 dl vettä
1 kasvisliemikuutio
1 dl kookosmaitoa (tai kermaa)
1 rkl sitruunamehua
(suolaa)
mustapippuria myllystä
2 dl (40 g) lehtipinaattia
150 g salaattijuustokuutioita

  1. Kuori perunat ja leikkaa ne parin sentin kokoisiksi kuutioiksi. Silppua sipulit ja chili.
  2. Kuumenna voi-öljyseos paistokasarissa tai vokissa. Kuullota sipuleita ja chiliä hetki. Lisää perunakuutiot ja kuumenna sekoittaen noin 5 minuuttia. Lisää currytahna ja sokeri, kuumenna.
  3. Kaada vesi kasariin, murenna sekaan kasvisliemikuutio. Keitä hiljalleen, kunnes perunat ovat pehmenneet ja keitinliemi haihtunut vähiin.
  4. Lisää kookosmaito, pinaatti ja sitruunamehu. Keitä hiljalleen, kunnes liemi sakenee.
  5. Mausta perunacurry (suolalla) ja pippurilla. Ripottele pinnalle salaattijuustokuutiot.


Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.