perjantai 29. toukokuuta 2015

Minttusuklaamuffinssit

Minttusuklaamuffineissa yhdistyy mehevä suklaa ja raikas minttu.

Tällä viikolla teki mieli söpistellä ja leipoa jotain superhyvää. Minttusuklaa on yksi suosikeistani. En yleensä ole karkkihyllyn suurkuluttaja, mutta Cloettan riisimuroilla terästetty minttusuklaa on lähtenyt ostoskoriin useamman kerran. Pari palaa kahvin kanssa ja makuelämys on taattu. Halusin kokeilla uutta herkkuani myös leivonnassa. Oheiset muffinit on muokattu Pullahiiren ohjeesta. Muffinien ohje on simppeli, mutta kuorrutteen valmistaminen vaatii vähän keskittymistä. Vaivannäkö kannattaa, sillä kuorrutte on helppoa pursottaa, se on kestävää ja erittäin maukasta. 

Oikein paljon onnea valmistuneille ja kesälomansa aloittaville!
Nauti uusia perunoita ja voita,
maista mansikoita ja makkaroita.
Tee saunaan tuore vasta,
varpaat veteen kasta.
Ihastele poutapilviä,
siristele auringossa silmiä.
Haista kesän tuoksut ja
unohda turhat juoksut.
Muista paljon lekotella,
laiturilla elämää hekotella.
Mieti kivoja juttuja,
tapaa ystäviä, tuttuja.
Älä murehdi ötököitä ja
vietä tunnelmallisia kesäöitä.

MINTTUSUKLAAMUFFINIT
(12 kpl)

2 dl vehnäjauhoja
½ tl soodaa
1 tl leivinjauhetta
½ dl kaakaojauhetta
2 tl vaniljasokeria
125 g voita
2 dl sokeria
2 kananmunaa
1 prk kermaviiliä
60 g minttusuklaata

Piparminttukuorrute:
3 isoa valkuaista
2 dl sokeria
½ dl vettä
200 g voita huoneenlämpöisenä
piparminttuöljyä
vihreää elintarvikeväriä
  1. Yhdistä vehnäjauho, sooda, leivinjauhe, kaakaojauhe ja vaniljasokeri kulhossa. 
  2. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja sokeri vaaleaksi vaahdoksi. Lisää kananmunat voimakkaasti vatkaten vaahdon joukkoon. Lisää vuorotellen seoksen joukkoon kermaviiliä ja kuivia aineita. 
  3. Rouhi suklaa pieneksi rouheeksi ja lisää massaan. Jaa taikina 12 muffinivuokaan. Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia.
  4. Valmista kuorrute: Laita valkuaiset vahtoutumaan monitoimikoneeseen. Mittaa kattilaan vesi ja sokeri. Kuumenna seosta, kunnes se kuumenee 116 asteeseen ja muuttuu siirappimaiseksi. 
  5. Kaada kuuma siirappi valkuaisten joukkoon koko ajan kovasti monitoimikoneessa sekoittaen. Anna vaahdon vatkautua niin, että se jäähtyy huoneenlämpöiseksi (noin 10-15 minuutin ajan). 
  6. Lisää jäähtyneen valkuaisvaahdon joukkoon koko ajan vatkaten huoneenlämpöinen paloiteltu voi pieneksi erissä. Vatkaa niin, että seoksesta tulee tasaista. Lisää joukkoon piparminttuöljyä maun mukaan. Värjää kuorrute elintarvikevärillä vihreäksi. Lusikoi massa pursotinpussiin ja pursota kuorrute kauniisti muffinien päälle.


Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.