Aamunaloitus aprikoosi-tuorepuurolla. |
Nappasin torikojusta mukaani tuoreita aprikooseja käydessäni
kaupungilla. Tietysti aloin heti mietiskelemään, mitä ihanaa voisin niistä
tehdä. Useampi katosi suoraan suuhun ja lopuista valmistui tuorepuuroa ja
aprikoosi-inkiväärihilloketta. Hillon ohjeen paljastan myöhemmin. Tuorepuuro on
mukavaa vaihtelua tavalliselle aamupuurolle. Se valmistetaan sekoittamalla
hiutaleita, leseitä ja siemeniä nesteeseen, esimerkiksi piimään tai
soijajuomaan, ja niiden annetaan turvota yön yli. Aamulla joukkoon sekoitetaan tuoreita
hedelmäpaloja tai marjoja ja tarvittaessa maustetaan tummalla sokerilla tai
hunajalla. Oheisen reseptin kehittelin aiemmin julkaisemani Lemon Pie –tuorepuuron
ohjeesta. Tykästyin ohjeessa käytettyyn hirssiin, joka sopii myös gluteenia
vältteleville. Hirssiä tulee liottaa yön yli, mutta puuro valmistuu aamulla
nopeasti sekoittamalla aineet tehosekoittimessa. Ihanan raikasta, pehmeää ja täyteläistä
tuorepuuroa kesäaamuun!
APRIKOOSI-TUOREPUURO
(1 annos)
1 dl hirssiä liotettuna
6-8 tuoretta aprikoosia
1 appelsiinin puristettu mehu
1-2 rkl hunajaa
½ tl vaniljasokeria
1 dl turkkilaista jogurttia
Huuhtele hirssi huolellisesti kylmällä vedellä ja laita likoamaan
runsaaseen kylmään veteen. Liota yön yli (heitä liotusvesi pois!) ja huuhtele
vielä aamulla ennen käyttöä.
Halkaise ja poista aprikooseista kivet. Purista appelsiinin mehu.
Mittaa aineet tehosekoittimen kulhoon ja hienonna silkkisen pehmeäksi puuroksi.
Lähetä kommentti