Mustikkapiirakan uusi muoto |
Nyt löytyi herkkujen herkku! Resepti on muokattu Akseli Herlevin (Top Chef-kokkauskisan
voittajan) keittokirjasta. Akseli on nimennyt ruoan mustikkapiirakaksi. No
siltä se maistuukin, vaikkei piirakka olekaan, vaan mustikkahyytelö/vanukas,
jonka päälle valmistetaan suussa sulavaa mantelicrumblea eli
murotaikinapikkuleivältä maistuvaa murua. Hyytelö maustetaan jauhetulla
kanelilla ja kardemummalla, jotka tuovat mieleen mummolan mustikkapiirakan. Makupari toimii mainiosti myös kermapohjaisessa hyytelössä. Oheista
vanukasta on kyllä kokeiltava myös tuoreista kesämarjoista. Valmista vanukas hyvissä ajoin hyytymään (edellisenä päivänä tai
muutama tunti ennen tarjoilua).
MUSTIKKAVANUKASTA JA MANTELICRUMBLEA
(4 annosta)
Vanukas:
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
3-4 dl mustikoita
1 dl sokeria
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
4 liivatelehteä
Mantelicrumble:
50 g pehmeää voita
½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
- Laita liivatelehdet kylmää veteen pehmenemään. Yhdistä kaikki vanukkaan aineet liivatetta lukuun ottamatta kattilassa ja kiehauta. Soseuta seos sauvasekoittimella. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää kuuman seoksen joukkoon. Annostele jälkiruokakulhoihin tai juomalaseihin hyytymään. Anna hyytyä viileässä kelmulla peitettynä viileässä (vähintään pari tuntia).
- Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mittaa mantelicrumblen ainekset kulhoon ja nypi murumaiseksi seokseksi. Murustele seos uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 10-15 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
- Lisää mantelicrumblea vanukkaiden päälle ennen tarjoilua.
Lähetä kommentti