perjantai 22. toukokuuta 2015

Mustikkavanukasta ja mantelicrumblea



Mustikkapiirakan uusi muoto

Nyt löytyi herkkujen herkku! Resepti on muokattu Akseli Herlevin (Top Chef-kokkauskisan voittajan) keittokirjasta. Akseli on nimennyt ruoan mustikkapiirakaksi. No siltä se maistuukin, vaikkei piirakka olekaan, vaan mustikkahyytelö/vanukas, jonka päälle valmistetaan suussa sulavaa mantelicrumblea eli murotaikinapikkuleivältä maistuvaa murua. Hyytelö maustetaan jauhetulla kanelilla ja kardemummalla, jotka tuovat mieleen mummolan mustikkapiirakan. Makupari toimii mainiosti myös kermapohjaisessa hyytelössä. Oheista vanukasta on kyllä kokeiltava myös tuoreista kesämarjoista. Valmista vanukas hyvissä ajoin hyytymään (edellisenä päivänä tai muutama tunti ennen tarjoilua).



MUSTIKKAVANUKASTA JA MANTELICRUMBLEA
(4 annosta)

Vanukas:
2 dl kuohukermaa
2 dl maitoa
3-4 dl mustikoita
1 dl sokeria
1 tl jauhettua kanelia
1 tl jauhettua kardemummaa
4 liivatelehteä

Mantelicrumble:
50 g pehmeää voita
½ dl sokeria
½ tl vaniljasokeria
1 dl vehnäjauhoja
1 dl mantelijauhetta
  1. Laita liivatelehdet kylmää veteen pehmenemään. Yhdistä kaikki vanukkaan aineet liivatetta lukuun ottamatta kattilassa ja kiehauta. Soseuta seos sauvasekoittimella. Purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää kuuman seoksen joukkoon. Annostele jälkiruokakulhoihin tai juomalaseihin hyytymään. Anna hyytyä viileässä kelmulla peitettynä viileässä (vähintään pari tuntia).
  2. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Mittaa mantelicrumblen ainekset kulhoon ja nypi murumaiseksi seokseksi. Murustele seos uunipellille leivinpaperin päälle ja paista 10-15 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
  3. Lisää mantelicrumblea vanukkaiden päälle ennen tarjoilua.



Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.