keskiviikko 27. toukokuuta 2015

Thaimaalainen kana-nuudelisalaatti



Maistuva salaatti thaityyliin.

Tämä salaatti syntyi oikeastaan vahingossa viime viikonlopun Tampereen reissulla. Halusimme valmistaa iltaruoaksi jotain kananpojan fileesuikaleista. Lopputulos oli ruokaisa ja raikas salaatti, makean ja happaman sulautuessa ihanasti toisiinsa. Nopeaa ja uskomattoman helppoa! Salaattiin voi käyttää lähes mitä tahansa kasviksia, ohjeen ainekset ovat vain esimerkkejä. Tamperelaiset (ja myös muut chilin ystävät) korvaavat oheisen itse tehdyn kastikkeen Poppamiehen chilikastikkeilla ja marinoivat halutessaan myös fileepihvit niillä. Nuudelisalaatin voi tarjoa lämpimänä, kylmänä tai hieman jäähtyneenä vaikkapa hellepäivän lounaana.

THAIMAALAINEN KANA-NUUDELISALAATTI

n. 200 g riisi- tai munanuudeleita
n. 400 g mieleisiäsi kasviksia (esim. porkkanasuikaleita, paprikasuikaleita, terttutomaatteja, avokadoa, rucolaa, sokeriherneitä)
¼ tuore ananas pieninä kuutioina (tai 1 prk pieniä säilykeananaspaloja)
300 g kananpojan fileesuikaleita
1-2 (puna)sipulia renkaina
1 punainen miedohko chili ohuina renkaina
oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä

Kastike:
½ dl ananasmehua
½ dl (ruoko)sokeria
½ dl riisiviinietikkaa (tai valkoviinietikkaa)
1 rkl rypsiöljyä
½ limen mehu
pala tuoretta inkivääriä raastettuna
1-2 valkosipulinkynttä murskattuna
½ tl suolaa
½ tl paprikajauhetta
½-1 tl chilitahnaa tai ½ tl cayennepippuria
1 tl perunajauhoja

Koristeluun: tuoreita yrttejä (esim. korianteria)
  1. Valmista ensin kastike: Sekoita kastikkeen ainekset perunajauhoja lukuun ottamatta kattilassa ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää perunajauhot vesitilkkaan ja sekoita ne kastikkeeseen samalla sekoittaen. Älä keitä! Anna kastikkeen jäähtyä.
  2. Keitä nuudelit miedosti suolalla maustetussa vedessä, valuta ja jäähdytä ne. Paloittele kasvikset. Sekoita kastike, kasvikset ja ananaspalat nuudelien joukkoon ja anna maustua kanojen paistamisen ajan.
  3. Paista fileesuikaleet oliiviöljyssä kuumassa pannussa. Lisää joukkoon paloiteltu sipuli ja chilirenkaat. Kääntele hetki, kunnes sipulit pehmenevät. Mausta suolalla ja mustapippurilla.
  4. Asettele nuudelisalaatti vadille, lisää salaatin päälle kananpojan fileesuikaleita, sipulia ja chilirenkaita. Koristele ruoka vielä yrteillä.
Viinivinkki: Raikkaan salaatin seuraan sopii Uuden-Seelannin tuore, intensiivisen hedelmäinen sauvignon blanc. Riesling on myös hyvä vaihtoehto.


Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.