Toastit ovat kesän trendijuttu |
Maailmalla kohistaan nyt paahtoleivästä! Toastit liittyvän
katuruokailmiöön sekä niin kutsuttuun comfort
food -trendiin, jossa lapsuudesta tutut menneiden vuosikymmenien ruoat
nousevat taas suosioon. Täytetyt ja tuunatut leivät ovat kesäruokaa
parhaimmillaan. Paahtoleipävillityksen juju on tuttuus, herkullisuus, ja
yksinkertaisuus. Leiväksi sopii paahtoleivän ohessa mikä tahansa, käsin
leivotusta hapanjuurileivästä rapsakoihin patonkisiivuihin. Hyvin valmistettu
toast on loistava välipala tai pikalounas. Oheiset vuohenjuustotoastit
katosivat parempiin suihin illallisella Mr. Foodiliciouksen kanssa. Lasiin
vielä hapokasta ja raikasta Sauvignon Blancia, niin kokonaisuus on täydellinen.
Paahtoleipää voi sujuvasti muunnella makumieltymysten mukaan. Tarjoa mökki-illallisen
alkupaloiksi artesaanitoasteja ja vieraiden ihailu on taattu.
VUOHENJUUSTOTOASTIT
200 g vuohenjuustoa (chèvre)
pala kesäkurpitsaa (noin 10 cm)
kourallinen vihreitä oliiveja
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl kapriksia
½ ruukkua rucolaa
mustapippuria myllystä
8 viipaletta täysjyväleipää
oliiviöljyä
- Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa ja murustele vuohenjuusto. Hienonna oliivit, aurinkokuivatut tomaatit, kaprikset ja rucola. Sekoita aineet kulhossa ja mausta mustapippurilla.
- Pirskottele leipäviipaleiden päälle oliiviöljyä, jaa täytemassa
leipäviipaleiden päälle ja paahda uunissa noin 10-15 minuuttia.
Lähetä kommentti