torstai 21. toukokuuta 2015

Vuohenjuustotoastit



Toastit ovat kesän trendijuttu

Maailmalla kohistaan nyt paahtoleivästä! Toastit liittyvän katuruokailmiöön sekä niin kutsuttuun comfort food -trendiin, jossa lapsuudesta tutut menneiden vuosikymmenien ruoat nousevat taas suosioon. Täytetyt ja tuunatut leivät ovat kesäruokaa parhaimmillaan. Paahtoleipävillityksen juju on tuttuus, herkullisuus, ja yksinkertaisuus. Leiväksi sopii paahtoleivän ohessa mikä tahansa, käsin leivotusta hapanjuurileivästä rapsakoihin patonkisiivuihin. Hyvin valmistettu toast on loistava välipala tai pikalounas. Oheiset vuohenjuustotoastit katosivat parempiin suihin illallisella Mr. Foodiliciouksen kanssa. Lasiin vielä hapokasta ja raikasta Sauvignon Blancia, niin kokonaisuus on täydellinen. Paahtoleipää voi sujuvasti muunnella makumieltymysten mukaan. Tarjoa mökki-illallisen alkupaloiksi artesaanitoasteja ja vieraiden ihailu on taattu.



VUOHENJUUSTOTOASTIT


200 g vuohenjuustoa (chèvre)
pala kesäkurpitsaa (noin 10 cm)
kourallinen vihreitä oliiveja
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
2 rkl kapriksia
½ ruukkua rucolaa
mustapippuria myllystä
8 viipaletta täysjyväleipää
oliiviöljyä

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Raasta kesäkurpitsa ja murustele vuohenjuusto. Hienonna oliivit, aurinkokuivatut tomaatit, kaprikset ja rucola. Sekoita aineet kulhossa ja mausta mustapippurilla.
  2. Pirskottele leipäviipaleiden päälle oliiviöljyä, jaa täytemassa leipäviipaleiden päälle ja paahda uunissa noin 10-15 minuuttia.
           
Vinkki tarjoiluun: sekoita loput rucolasta ja kourallinen aurinkokuivattuja tomaatteja   
         salaatiksi lautaselle toastien viereen.

Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.