Ei kesää ilman mansikkakakkua tai raikasta raparperia! Raparperipiirakka ja vaniljakastike sekä mansikat ja kermavaahto ovat takuuvarma valinta, tässä ne kaikki yhdistyvät kuppikakkuversiona.
Mehevän raparperimuffinin täytteenä on pehmeää toffeeta
raparperikompotin seurana. Tuoreista raparpereista valmistettu kompotti sopii
esimerkiksi kakun ja piirakan täytteeksi tai vaikkapa vaniljajäätelön kanssa
lusikoitavaksi. Tällä kertaa ylijääneet kompotit katosivat aamupuuron kanssa
parempiin suihin. Kuorrutuksessa on vaniljalla maustettua rahkaa ja
kermavaahtoa. Koristeeksi asetellaan tuoreita mansikoita mansikkakakun tapaan.
Kuppikakkujen ohje on takuuvarma perusresepti, josta on helppo muokata
erimakuisia versioita. Taikinasta voi paistaa myös torttupohjan raparperi-mansikkakakulle.
RAPARPERI-MANSIKKAKUPPIKAKUT
KUPPIKAKUT
100 g voita
3 kananmunaa
1½ dl sokeria
3 dl (180 g) vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 maustemitta suolaa
1 rkl vaniljasokeria
1 ½ dl maitoa
1-2 dl raparperikompottia *ohje alla
6-8 pehmeää toffeemakeista
RAPARPERIKOMPOTTI
1 ½ dl sokeria
1 dl fariinisokeria
½ dl vettä
5 dl pilkottua raparperia
1 tl kanelia
½ sitruunan mehu
KUORRUTUS JA KORISTELU
1 prk vaniljan makuista rahkaa
2 dl kuohukermaa
tuoreita mansikoita
Valmista ensin raparperikompotti. Pilko raparperit (ohuet voi pilkkoa
kuorineen). Mittaasokerit ja vesi kattilaan. Kuumenna seosta kunnes sokeri
kiehuu, lisää sitten raparperit ja kaneli. Anna raparpereiden kiehua sokerin
kanssa noin minuutin ajan, jonka jälkeen sammuta levy. Purista sitruunasta mehu
ja lisää raparpereiden joukkoon. Anna maustua kakun valmistuksen ajan.
Täytteenä raparperikompottia ja toffeemuruja |
Kuppikakut: Sulata voi varovasti kattilassa liedellä tai
kulhossa mikrossa. Sekoita kananmunat ja sokeri keskenään (ei tarvitse
vaahdottaa). Yhdistä vehnäjauhoihin leivinjauhe, suola ja vaniljasokeri. Lisää
jauhoseos munien ja sokerin joukkoon vuorotellen maidon kanssa. Sekoita myös
voisula joukkoon. Paloittele toffeemakeiset pieniksi muruiksi. Jaa taikina muffinivuokiin. Lusikoi päälle
raparperikompottia ja ripottele päälle toffeemurut. Paista uunin keskiosassa
175 asteessa noin 20 minuuttia.
Kuorrutus: Vaahdota rahka ja kerma kuohkeaksi
sähkövatkaimella. Tähän menee noin 5 minuuttia. Pursota tai levitä kuorrutetta
kuppikakkujen päälle ja koristele tuoreilla mansikoilla.
Hyvää Juhannusta! |
Lähetä kommentti