lauantai 12. syyskuuta 2015

Paahdettu juures-linssisalaatti




Syksy on tullut. Sen huomaa uhkaavasti täyttyvästä kalenterista, päiväkotilaisen jojottavasta nenästä, pimenevistä illoista ja ennen kaikkea torikauppiaiden notkuvista pöydistä. Syksyn parhaimpia puolia ovat ehdottomasti tuoreet juurekset, joiden valikoima on nyt parhaillaan. Maukas ja ruokaisa syyssalaatti syntyy paahdetuista juureksista ja marinoiduista linsseistä. Kun kokonaisuus kruunataan rapeaksi paistetulla halloumijuustolla, on syksyisten makujen harmonia täydellinen.




PAAHDETTU JUURES-LINSSISALAATTI

2-3 palsternakkaa
3 porkkanaa
4 punajuurta
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
1½ dl punaisia linssejä
1 l kasvislientä
1 pkt halloumia
lehtipersiljaa

Marinadi linsseille:
½ dl rypsiöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vaaleaa etikkaa
½ tl murskattua valkosipulia
ripaus sokeria ja suolaa
mustapippuria myllystä

Kuori ja viipaloi palsternakat ja porkkanat reiluiksi pitkulaisiksi viipaleiksi. Kääntele leivinpaperin päällä uunipellillä niiden sekaan öljyä. Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori punajuuret. Lohko punajuuret ja asettele leivinpaperin toiseen päähän (näin ne eivät värjää muita juureksia), lisää tilkka öljyä ja mausta suolalla. Kypsennä juureksia uunissa 200 asteessa noin 20-30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat pehmeitä ja saaneet paistoväriä.

Huuhdo linssit juoksevalla vedellä. Keitä ne hiljalleen poreilevassa kasvisliemessä kypsiksi. Valuta ja kippaa kulhoon. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset ja lisää kastike kulhoon linssien sekaan.

Leikkaa halloumi viipaleiksi. Paista molemmin puolin öljyssä pannulla kauniin väriseksi.
Kokoa paahdetut juurekset tarjoiluvadille. Lisää päälle linssit kastikkeineen sekä paistetut halloumijuustoviipaleet.




Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.