PAAHDETTU JUURES-LINSSISALAATTI
2-3 palsternakkaa
3 porkkanaa
4 punajuurta
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria myllystä
1½ dl punaisia linssejä
1 l kasvislientä
1 pkt halloumia
lehtipersiljaa
Marinadi linsseille:
½ dl rypsiöljyä
1 rkl sitruunamehua
1 rkl vaaleaa etikkaa
½ tl murskattua valkosipulia
ripaus sokeria ja suolaa
mustapippuria myllystä
Kuori ja viipaloi palsternakat ja porkkanat reiluiksi pitkulaisiksi
viipaleiksi. Kääntele leivinpaperin päällä uunipellillä niiden sekaan öljyä.
Mausta suolalla ja pippurilla. Kuori punajuuret. Lohko punajuuret ja asettele leivinpaperin toiseen
päähän (näin ne eivät värjää muita juureksia), lisää tilkka öljyä ja mausta
suolalla. Kypsennä juureksia uunissa 200 asteessa noin 20-30 minuuttia tai kunnes
juurekset ovat pehmeitä ja saaneet paistoväriä.
Huuhdo linssit juoksevalla vedellä. Keitä ne hiljalleen poreilevassa kasvisliemessä
kypsiksi. Valuta ja kippaa kulhoon. Yhdistä kaikki kastikkeen ainekset ja lisää
kastike kulhoon linssien sekaan.
Leikkaa halloumi viipaleiksi. Paista molemmin puolin öljyssä pannulla
kauniin väriseksi.
Kokoa paahdetut juurekset tarjoiluvadille. Lisää päälle linssit kastikkeineen
sekä paistetut halloumijuustoviipaleet.
Lähetä kommentti