Pimeä, pimeämpi marraskuu taltutetaan suklaalla. Kuvaan sentään tallentui pieni välähdys aurinkoa pimeyden keskellä. |
Kalenterin sivu kääntyi marraskuulle ja pimeys iski. Valon
määrä vähenee päivä päivältä. Pimeys laskee jo niin
aikaisin, ettei valoisaa aikaa ehdi kunnolla arjessa huomata. Koirien kanssa
iltalenkkeilyyn tarvitaan otsalamppu vähän syrjemmässä kaupungin
valoista. Marraskuu jysäytti taas mieleen sen tosiasian, että asuminen näillä
leveyspiireillä on kyllä aivan pimeää hommaa, mutta ei anneta sen lannistaa!
Taistelu kaamosta vastaan on alkanut. Foodiliciouksen parveketta koristaa nyt
18 metriä pitkä valosarja (ei sentään vilkkuva tai värillinen), useampi erä
tuikkuja on jo poltettu ja (raaka)suklaat korkattu. Vuosi sitten intoilin
raakasuklaasta ja sama suklaanhimo vaivaa edelleen. Avokado-suklaamousse
lohduttaa kaamoksen keskellä ja tuo helpotusta makeannälkään. Samettisesta
moussesta ei avokadoa heti tunnista! Pieni kupillinen täyteläistä
avokadosuklaamoussea riittää jälkiruoaksi tai suklaan himoon.
AVOKADO-SUKLAAMOUSSE
2 avokadoa
4 rkl (raaka)kaakaojauhetta
4 rkl hunajaa
1 dl kermaista kookosmaitoa
Päälle: rouhittua tummaa suklaata
4 rkl (raaka)kaakaojauhetta
4 rkl hunajaa
1 dl kermaista kookosmaitoa
Päälle: rouhittua tummaa suklaata
Halkaise avokadot, poista kivi. Lusikoi sisus
tehosekoittimeen. Lisää joukkoon kaakaojauhe, hunaja sekä paksu kookosmaito.
Aja sileäksi mousseksi. Annostele mousse jälkiruokamaljoihin tai vaikkapa
kahvikuppeihin ja rouhi päälle suklaata.
Lähetä kommentti