KURSSIT KEVÄÄLLÄ 2016
VILJATON KATTAUS
To 11.02.2016 klo 17.00, Stoa Itäkeskus
Maittavaa ruokaa viljoja välttäville! Gluteeniton ruokavalio
ei suinkaan tarkoita herkutonta elämää. Viljaton kattaus sisältää vatsaa
hellivää ruokaa, gluteenitonta leipää sekä maittavia jälkiruokia, joita voivat
syödä kaikki. Kurssilla valmistamme ja nautimme herkullisen ateriakokonaisuuden
gluteenittomista raaka-aineista.
SAMPPANJABRUNSSI YSTÄVÄLLE
Su 14.2.2016 klo 11.00, Opistotalo Helsinginkatu 26
Samppanjabrunssi aloittaa päivän ylellisesti. Brunssilla
kilistellään kuohuvalla ja herkutellaan kiireettömästi. Valmistamme
laadukkaista raaka-aineista koostuvan ystävänpäivään sopivan menun. Kurssilla
valmistuu ystävänpäivän menu, johon kuuluu mm. pastramilohta, bresaola
carpacciota, mäticanapeita, täytettyjä tuulihattuja sekä ranskalaisia petit
four leivonnaisia. Ruoat nautitaan samppanjan kera. Ripaus luksusta ystävien
kunniaksi!
KARIBIALAINEN ILTA
Pe 19.2.2016 klo 17.00, Stoa Itäkeskus
Tervetuloa kokkaamaan karibialaisten rytmien saattelemana.
Tehdään kesä keskelle talvea! Karibialaisen keittiön perusaineksiin kuuluvat
eksoottiset hedelmät, mangot, ananakset, melonit, limetit, kärsimyshedelmät
sekä kookos- ja cashew-pähkinät. Karibian saarilla rakastetaan voimakkaasti
maustettuja ruokia ja ruokahalua herättäviä cocktaileja. Vahvat pikantit
kastikkeet muodostavat jännittävän vastakohdan makeille hedelmille ja
terästävät kana- ja porsaspaisteja. Myös kalat ja äyriäiset kuuluvat
olennaisesti Karibian eksoottiseen keittiöön. Karibialaisen illallisen
edellytys on silmää hivelevä värikylläisyys. Illan aikana kokkaamme
karibialaisista herkuista koostuvan menun, jonka nautimme teemaan sopivien
ruokajuomien kera.
KEVÄINEN KOKKAUS- JA RUOKAKUVAUSKURSSI (HYVINKÄÄN OPISTO)
Viikonloppukurssi 12.-13.3.2016, Tapainlinnan koulun
opetuskeittiö Hyvinkää
Opettajat: valokuvaaja Timo Ripatti ja kotitalousopettaja
Anne Ponkkonen. Miten ruokakuvista saadaan entistä herkullisempia? Miten kuviin
luodaan erilaisia tunnelmia valoa, kuvausrekvisiittaa ja taustoja hyödyntäen?
Mikä merkitys kuvasommittelulla on? Miten otetaan kauniita ruokakuvia
pimeämpinä vuodenaikoina studiovaloilla sekä kotoa löytyvällä
valomateriaalilla? Valokuvaaja Timo Ripatti ohjaa ruokakuvauksessa teorian ja
käytännön harjoitusten avulla. Kurssilla saa myös vihjeitä miten
jälkikäsittelyllä (Lightroom/ Photoshop) voi tehostaa kuvan sanomaa. Pääpaino
opetuksessa on konkreettisissa stailaus- ja kuvausharjoituksissa. Käymme läpi
valokuvauksen perusteita, analysoimme osallistujien omia ruokakuvia (3-4
kpl/osallistuja), teemme kuvaussuunnitelman, valmistamme kuvausruuat ja toteutamme
ammattimaiset ruokakuvaukset. Valmistamme ja nautimme toisen kurssipäivän
aikana kotitalousopettaja Anne Ponkkosen johdolla herkullisen brunssin. Samalla
harjoittelemme ruokaan liittyvien, nopeiden toimintakuvien ottamista.
Harjoitustilanteissa kuvataan omilla kameroilla ja kohteiden valaisua
harjoitellaan helposti hankittavalla kalustolla. Kurssin päätteeksi
keskustelemme opitusta kuplivan brunssin äärellä. Kurssi on tarkoitettu
ruokaharrastelijoille, ruoka- ja viinibloggareille sekä muille ruokakuvaukseen
lisäoppia haluaville. Kokonaisuus sopii jatkokurssiksi aiemmilla kursseilla
olleille sekä myös uusille ruokakuvauksesta kiinnostuneille. Ota mukaan kamera,
sisäkengät, esiliina ja ensimmäisenä päivänä eväät. Ruuanvalmistustarvikkeet
sisältyvät kurssimaksuun.
KOKKAUSTA JA RUOKAKUVAUSTA KEITTIÖSSÄ
Viikonloppukurssi 16.-17.4.2016, Opistotalo Helsinginkatu 26
Kurssi on tarkoitettu ruuanlaitosta ja valokuvauksesta
kiinnostuneille valokuvaajille amatööreistä ammattilaisiin. Kahden kurssipäivän
aikana tutustumme ruokakuvaukseen teoriassa ja käytännössä. Ensimmäisen päivän
aikana perehdymme ruokakuvien salaisuuksiin teorian ja käytännön harjoitusten
avulla. Toisena päivänä valmistamme herkullisen neljän ruokalajin menun ja
kuvaamme sen ammattikuvaajan kanssa. Harjoitustilanteissa kuvataan omilla
kameroilla ja kuvien valaisua harjoitellaan helposti hankittavalla kalustolla
(salamat, LED-valot). Valokuvaaja Timo Ripatti johdattaa ruokakuvien
salaisuuksiin ja kotitalousopettaja Anne Ponkkonen opastaa ryhmää valmistamaan
herkullisen menun sopivine ruokajuomineen. Kurssilla opitaan kuvaamisesta,
nautitaan hyvästä ruuasta ja seurasta. Näillä herkuilla loihdit myös kotona
vieraillesi unohtumattoman elämyksen.
VAPPUBRUNSSI
Su 24.4.2016, Stoa Itäkeskus
Vappubrunssilla kilistellään kuohuvalla ja herkutellaan
kiireettömästi. Valmistamme laadukkaista raaka-aineista koostuvan keväisen
menun. Kurssilla valmistamme laadukkaista raaka-aineista koostuvan keväisen
menun, johon kuuluu mm. katkarapucocktailia, grillattua lammasta lisukkeineen, sillikaviaaria
ja pikkumunkkeja. Brunssipöydän herkuista nautimme Mimosan ja kuohuviinin kera.
Kupliva kokonaisuus hyvän ruoan ja juoman ystäville!
Lähetä kommentti