Tuorepuristettu
mehu on smoothien ohella kasvava trendi maailmalla. Mehulinkojen hurina on
jatkoa muutama vuosi sitten alkaneelle smoothievillitykselle. Tuorepuristetun
mehun tekoon tarvitaan mehulinko. Mehun puristaminen mehulingolla ei ole
kiireisten arkiaamujen hommaa, vaan viikonloppuaamujen luksusta. Mehulinko
unohtuu monesti kuukausiksi kaapin pohjalle, mutta aika ajoin muistan kaivaa
sen esille. Tänä aamuna Foodiliciouksen mehubaarissa puristettiin pirteän väristä appelsiini-porkkanamehua.
Tuorepuristetun mehun raaka-aineeksi päätyivät appelsiinit,
joiden satokauden huippusesonki on parhaillaan alkamassa. Appelsiinit ovat juuri nyt sekä maukkaita että
edullisia. Appelsiinin makupariksi mukaan valikoitui porkkanoita ja pala
tuoretta inkivääriä vähän ärhäkkyyttä antamaan. Jos mehuun kaipaa lisää
makeutta, voi sen joukkoon lisätä tilkan hunajaa. Tämä superjuoma toimii myös
flunssan karkottajana ja sen joukkoon voi sekoittaa esimerkiksi sitruunaa tai
veriappelsiinia! Porkkana-appelsiinimehu toimii myös mimosana. Keväinen ja
raikas tervetuliaismalja, Mimosa, syntyy tuorepuristetusta appelsiinimehusta ja
kuohuviinistä. Kaada samppanjalaseihin ensin appelsiinimehu ja sitten
kuohuviini. Koristele mintunlehdillä ja tarjoile heti.
PORKKANA-APPELSIINIMEHU
3 porkkanaa
2-3
appelsiinia
pala
inkivääriä (1 cm)
(hunajaa)
Pese
porkkanat juuresharjalla ja pilko ne terävällä veitsellä reiluiksi
tasakokoisiksi palasiksi. Porkkanat voi käyttää kuorineen. Kuori pala
inkivääriä. Kuori myös appelsiinit (vakoista osaa saa jäädä) ja leikkaa
muutamaksi lohkoksi.
Laita kaikki
aineet mehulinkoon ja aja mehuksi. Mehusta ensin appelsiinilohkot ja sitten
porkkananpalaset sekä inkivääri. Makeuta juoma halutessasi hunajalla.
Aurinkoisia aamuja talven pakkasten keskelle! |
Lähetä kommentti