lauantai 9. tammikuuta 2016

Tuorepuristettu porkkana-appelsiinimehu

 

Tuorepuristettu mehu on smoothien ohella kasvava trendi maailmalla. Mehulinkojen hurina on jatkoa muutama vuosi sitten alkaneelle smoothievillitykselle. Tuorepuristetun mehun tekoon tarvitaan mehulinko. Mehun puristaminen mehulingolla ei ole kiireisten arkiaamujen hommaa, vaan viikonloppuaamujen luksusta. Mehulinko unohtuu monesti kuukausiksi kaapin pohjalle, mutta aika ajoin muistan kaivaa sen esille. Tänä aamuna Foodiliciouksen mehubaarissa puristettiin pirteän väristä appelsiini-porkkanamehua.


Tuorepuristetun mehun raaka-aineeksi päätyivät appelsiinit, joiden satokauden huippusesonki on parhaillaan alkamassa. Appelsiinit ovat juuri nyt sekä maukkaita että edullisia. Appelsiinin makupariksi mukaan valikoitui porkkanoita ja pala tuoretta inkivääriä vähän ärhäkkyyttä antamaan. Jos mehuun kaipaa lisää makeutta, voi sen joukkoon lisätä tilkan hunajaa. Tämä superjuoma toimii myös flunssan karkottajana ja sen joukkoon voi sekoittaa esimerkiksi sitruunaa tai veriappelsiinia! Porkkana-appelsiinimehu toimii myös mimosana. Keväinen ja raikas tervetuliaismalja, Mimosa, syntyy tuorepuristetusta appelsiinimehusta ja kuohuviinistä. Kaada samppanjalaseihin ensin appelsiinimehu ja sitten kuohuviini. Koristele mintunlehdillä ja tarjoile heti.



PORKKANA-APPELSIINIMEHU

3 porkkanaa
2-3 appelsiinia
pala inkivääriä (1 cm)
(hunajaa)

Pese porkkanat juuresharjalla ja pilko ne terävällä veitsellä reiluiksi tasakokoisiksi palasiksi. Porkkanat voi käyttää kuorineen. Kuori pala inkivääriä. Kuori myös appelsiinit (vakoista osaa saa jäädä) ja leikkaa muutamaksi lohkoksi.

Laita kaikki aineet mehulinkoon ja aja mehuksi. Mehusta ensin appelsiinilohkot ja sitten porkkananpalaset sekä inkivääri. Makeuta juoma halutessasi hunajalla.

Aurinkoisia aamuja talven pakkasten keskelle!




Lähetä kommentti

© FOODILICIOUS BY ANNE. Made with love by The Dutch Lady Designs.